«Όλα καλά» με την έκδοση των εντόκων –Μαζεύουμε 1,4 δις. ευρώ

«Όλα καλά» με την έκδοση των εντόκων –Μαζεύουμε 1,4 δις. ευρώ
Μπορεί το επιτόκιο να είναι αρκετά τσουχτερό φτάνοντας στο 2,97%, ωστόσο ο βασικός στόχος που ήταν να συγκεντρωθεί το ποσό των 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ ώστε να καλυφθεί λήξη εντόκου την επόμενη εβδομάδα, επιτυγχάνεται. Σήμερα, μαζεύτηκαν τα 1,138 δις. ευρώ και με τις πρόσθετες προσφορές που αναμένονται αύριο, το «μαγικό ποσό» των 1,4 δις. ευρώ θα μπει στα ταμεία του δημοσίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο ΟΔΔΗΧ:

Σήμερα διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων, ύψους 875 εκατομμυρίων Ευρώ. Η απόδοση διαμο­ρφώ­θηκε στο 2,97%. Υποβλήθηκαν συνολι­κές προ­­­σφο­ρές ύψους 1.138 εκατομμυρίων Ευρώ, πού υπερκά­λυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 1,30 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βα­σικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Τρίτη 14 Απριλίου 2015.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, κα­­θώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 262,5 εκατομμυρίων Ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτου­ργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 9 Απριλίου 2015, στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ