ΟΑΕΔ: Μεταφορά 120 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος

ΟΑΕΔ: Μεταφορά 120 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος
Μεταφορά 120 εκατ. ευρώ από το σύνολο των διαθεσίμων του ΟΑΕΔ, στην Τράπεζα της Ελλάδος αποφασίστηκε στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού.

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι το ποσό αυτό αποτελεί τμήμα των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΑΕΔ, τα οποία δεν είναι προς επένδυση, ούτε προς άμεση διάθεση για την εξυπηρέτηση τρεχουσών αναγκών του Οργανισμού.

Προστίθεται επίσης ότι οι σχετικές διατάξεις του ν. 4320/2015 επιτρέπουν τη μεταφορά των κατατεθειμένων κεφαλαίων σε εμπορικές τράπεζες, τα οποία δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν άμεσες, τρέχουσες πληρωμές, σε αντίστοιχους Λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης στην ΤτΕ προκειμένου για την αξιοποίηση τους, επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση.

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης συνεδρίασης των μελών του διοικητικού συμβουλίου, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη δήλωσε:

«Η απόφαση για τοποθέτηση μέρους των διαθεσίμων του ΟΑΕΔ στους ειδικούς λογαριασμούς διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος, αποτελεί την αποδοτικότερη τοποθέτηση των ταμειακών διαθεσίμων του Οργανισμού, δεδομένων των δικλείδων ασφαλείας που παρέχει το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς. Θα πρέπει να σημειώσω ότι είναι απολύτως διασφαλισμένη η ανταπόκριση του Οργανισμού Απασχόλησης στις τρέχουσες υποχρεώσεις του, οι οποίες μάλιστα θα προκαταβληθούν στους δικαιούχους τους, ενόψει των εορτών του Πάσχα την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ