Στα χέρια του Τσίπρα η πορεία των ελληνικών ομολόγων

Στα χέρια του Τσίπρα η πορεία των ελληνικών ομολόγων
  Πάλι μπερδεμένοι είναι οι κάτοχοι ελληνικών ομολόγων, αφού εξαρτάται από τον Τσίπρα αν θα κερδίσουν η θα χάσουν, αναφέρει το Bloomberg.

Οι αισιόδοξοι πιστεύουν ότι οι επενδυτές είναι ασφαλεις αφού στόχος του Τσίπρα είναι να επαναδιαπραγματευτεί μόνο το χρέος που οφείλεται σε οργανισμούς όπως το ΕΚΤ. Σε αντίθεση οι απαισιόδοξοι πιστεύουν ότι μία λάος κίνησης μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στην χρεοκοία και εκτός ευρωζώνης.

ΟPadhraic Garvey, επικεφαλής στρατιηγικής επιτοκίων της ING Groep, σχολιάζει: "Εάν ακούσει κανείς προσεκτικά τι λένε αυτοί οι άνθρωποι, δεν απειλούν για αναδιάρθρωση αυτών των ομολόγων. Έχει προεξοφληθεί μεγάλο μέρος του κινδύνου, για αυτό προτιμώ τα ελληνικά ομόλογα".

Επίσης, το Bloomberg τονίζει ότι οι αγορές μέχρι στιγμής δεν δείχνουν εμπιστοσύνη στον Αλ. Τσίπρα, με τους traders ομολόγων να απαιτούν περίπου έξι μονάδες επιπλέον αποδόσεων για να διακρατούν τριετή ομόλογα αντί εκείνων που λήξουν σε 10 χρόνια. Κάτι που σημαίνει ότι οι επενδυτές βλέπουν μεγαλύτερο ρίσκο στο να αναδιαρθρώσει η Ελλάδα το χρέος της πιο νωρίς.

"Σαφώς, μια αθέτηση πληρωμών θα ήταν πολύ άσχημη για την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Εξετάζουμε ακόμη το ενδεχόμενο ενός συμβιβασμού και ίσως τουλάχιστον να δούμε κάποια μορφή παράτασης του χρέους, καλύτερους όρους", σημειώνει ο Orlando Green, στρατηγικός αναλυτής της Credit Agricole στο Λονδίνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ