Βild: Τα σχέδια της Γερμανίας για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Βild: Τα σχέδια της Γερμανίας για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Σχέδια για την περίπτωση όπου η Ελλάδα τεθεί εκτός ευρώ φέρεται να έχει στα σκαριά η Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Bild» που επικαλείται κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο και επαναφέρει τα σενάρια τρόμου λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση φτιάχνει σενάρια για την περίπτωση που στην Ελλάδα κερδίσει τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θέλει να ακυρώσει τα μέτρα λιτότητας και ένα μέρος του ελληνικού χρέους.

Σε δημοσίευμα στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, η «Bild» αναφέρει πως κυβερνητικοί εμπειρογνώμονες ανησυχούν για ενδεχόμενη κατάρρευση τραπεζών αν πελάτες σπεύσουν στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα για να εξασφαλίσουν τις καταθέσεις τους σε ευρώ σε περίπτωση που η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη.

Η τραπεζική ένωση της ΕΕ θα πρέπει τότε να παρέμβει με μια διάσωση ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με την εφημερίδα. Το περιοδικό "Der Spiegel" ανέφερε το Σάββατο πως το Βερολίνο θεωρεί σχεδόν αναπόφευκτη μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εφόσον κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πιστεύει πως η ευρωζώνη θα μπορέσει να αντεπεξέλθει.

Ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε την Κυριακή πως η Γερμανία θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη και δεν υπάρχουν σχέδια για το αντίθετο, ενώ επισήμανε πως η ευρωζώνη έχει γίνει πολύ πιο σταθερή τα τελευταία χρόνια.