Κ. Χατζηδάκης στο Greece Talks: Ρεκόρ στον τουρισμό το 2023 - Τι είπε για AirBnb, Golden Visa

Κ. Χατζηδάκης στο Greece Talks: Ρεκόρ στον τουρισμό το 2023 - Τι είπε για AirBnb, Golden Visa

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως έχει προχωρήσει η αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας

Η Ελλάδα βίωσε ρεκόρ όλων των εποχών στον τουρισμό το 2023, σχεδόν 21 δισ. ευρώ εισπράξεις με 33 εκατομμύρια επισκέψεις, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο συνέδριο του Travel.gr "GREECE TALKS_THESSALONIKI: Η Θεσσαλονίκη στον διεθνή τουριστικό χάρτη". Όπως ανέφερε, πέρσι μόνο είχαμε αύξηση 15% σε σχέση με το 2022.

Αναφερόμενος μόνο στη Θεσσαλονίκη είπε πως δύο κατακτήσεις της πόλης που "ίσως δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ούτε εμείς, ούτε οι Θεσσαλονικείς, είναι τo αεροδρόμιο και το λιμάνι".

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε πως έχει προχωρήσει η αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, τα οποία όπως είπε από "τσαντίρια" έχουν γίνει "κούκλες". "Αναφέρομαι και στις επεκτάσεις και στον αριθμό των πτήσεων", είπε συμπληρώνοντας πως το μερίδιο των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο Μακεδονία ανέβηκε στο 68% από 62%.

Στην συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο λιμάνι της πόλης, λέγοντας πως έχει αυξηθεί ο κύκλος εργασιών στο λιμάνι κατά 52% και "βλέπουμε ένα μεγάλο άνοιγμα στην κρουαζιέρα και υπάρχουν περιθώρια να πάμε πολύ παραπάνω".

Αναφερόμενος στις τιμές ακινήτων και πώς αυτές έχουν επηρεαστεί από τον τουρισμό και την εξάπλωση του AirBnb, είπε πως "πρώτα απ’’ όλα να ξεκαθαρίσουμε πως όσο ανεβαίνει η χώρα, μετά και την εσωτερική υποτίμηση που είχε συμβεί, θα ανέβαιναν και οι τιμές των ακινήτων" συμπληρώνοντας ωστόσο πως "αυτό που μας απασχολεί είναι το γεγονός ότι οι τιμές των ακινήτων έχουν ανέβει πολύ παραπάνω απ’ όσο έχει ανέβει η οικονομία".

Eπεσήμανε παράλληλα πως "καταγράφουμε τις εξελίξεις με τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και σχετικά με τις Golden Visa" και συνέχισε λέγοντας πως "για το Airbnb όταν το Σεπτέμβριο θα δούμε πως θα έχει λειτουργήσει το μέτρο της κυβέρνησης και θα έχουμε μια πρώτη αποτίμηση, θα ξαναδούμε το ζήτημα και τις παρεμβάσεις μας. Για την Golden Visa η κυβέρνηση θα δράσει γρηγορότερα νομοθετικά".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ