Η ΕΣΗΕΑ για τη ρωσική πρεσβεία: «Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν χρειάζονται υποδείξεις»

Η ΕΣΗΕΑ για τη ρωσική πρεσβεία: «Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν χρειάζονται υποδείξεις»

Με αιχμηρή ανακοίνωση της η ΕΣΗΕΑ σχολιάζει την προσβλητική ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας, που έκανε λόγο για "παπαγάλους" και "αντιρωσική προπαγάνδα".

«Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν χρειάζονται υποδείξεις μάλιστα μέσω επιλεκτικής χρήσης αποσπασμάτων, από καμία διπλωματική αποστολή ή άλλους εμπλεκόμενους παράγοντες για το πως θα κάνουν τη δουλειά τους», αναφέρει εκτός άλλων σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, σχολιάζοντας τη νέα παρέμβαση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα.

«Δείτε το αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό από ψευδή προπαγάνδα για την κατάσταση στην Ουκρανία», αναφέρει η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας, με ένα βίντεο 15 λεπτών από δελτίο ειδήσεων του Open των προηγούμενων ημερών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, μαζί με όλο τον δημοσιογραφικό κόσμο της χώρας παρακολουθεί τις πολεμικές συγκρούσεις στην Ουκρανία, που είναι αποτέλεσμα της ρωσικής εισβολής.

Από την πρώτη στιγμή Έλληνες αλλά και ξένοι συνάδελφοι, προσπαθούν κάτω από δύσκολες συνθήκες να καλύψουν τα γεγονότα από τα μέτωπα του πολέμου και μεταδίδουν, ως οφείλουν, πληροφορίες από όλες τις πλευρές και τα κέντρα αποφάσεων.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θεωρεί ότι οι παρεμβάσεις της Ρωσικής Πρεσβείας στα social media με τη μορφή υποδείξεων δεν συμβάλλουν στην προσπάθεια του δημοσιογραφικού κλάδου για την σφαιρική ενημέρωση των πολιτών.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν χρειάζονται υποδείξεις μάλιστα μέσω επιλεκτικής χρήσης αποσπασμάτων, από καμία διπλωματική αποστολή ή άλλους εμπλεκόμενους παράγοντες για το πως θα κάνουν τη δουλειά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ