Ουκρανία: Τρεις δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και 30 τραυματίστηκαν από την έναρξη της εισβολής

Ουκρανία: Τρεις δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και 30 τραυματίστηκαν από την έναρξη της εισβολής

Σύμφωνα με τη Λουντμίλα Ντενίσοβα, αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

Τρεις δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί και πάνω από 30 έχουν τραυματισθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τη Λουντμίλα Ντενίσοβα, αρμόδια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

«Τουλάχιστον 35 δημοσιογράφοι έπεσαν θύματα» των ρωσικών δυνάμεων, έγραψε η Λουντμίλα Ντενίσοβα στον λογαριασμό της στο Telegram. Ο Αμερικανός Μπρεντ Ρενό σκοτώθηκε από σφαίρα στα βορειοδυτικά προάστια του Κιέβου, ο Ουκρανός δημοσιογράφος Γεβγκένι Σακούν σκοτώθηκε κατά τον βομβαρδισμό του πύργου της τηλεόρασης στο Κίεβο και ο Ουκρανός Βίκτορ Ντούνταρ σκοτώθηκε κατά τις μάχες στο Μικολάιφ στη νότια Ουκρανία.

Όπως ανέφερε η Ουκρανή αξιωματούχος, επικαλούμενη περιπτώσεις Ελβετών, Τσέχων, Δανών και Βρετανών, πολλοί δημοσιογράφοι έχουν τραυματισθεί από «σκόπιμα πυρά του εχθρού».

«Ο εχθρός προσπαθεί επίσης να καταστρέψει την οπτικοακουστική υποδομή της Ουκρανίας», συνέχισε η Λουντμίλα Ντενίσοβα αναφερόμενη στην επιθέσεις κατά των πύργων της τηλεόραση στο Κίεβο, το Λουτσκ και το Ριβνέ. Ο απολογισμός του βομβαρδισμού κατά του πύργου του Ριβνέ έφθασε σήμερα τους 19 νεκρούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ