Σοκ στη Βρετανία: Νεκρή γνωστή παρουσιάστρια του BBC λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Σοκ στη Βρετανία: Νεκρή γνωστή παρουσιάστρια του BBC λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca

Η 44χρονη εμφάνισε θρόμβωση και εγκεφαλική αιμορραγία μια εβδομάδα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου 

Λίγες μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca η βραβευμένη ραδιοφωνική παρουσιάστρια του BBC, εμφάνισε θρόμβωση και εγκεφαλική αιμορραγία, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή σκορπώντας θλίψη στην οικογένεια και στους συνεργάτες της.

Σε κατάσταση σοκ η Βρετανία από την είδηση του θανάτου της 44χρονης ραδιοφωνικής παραγωγού του ΒΒC, Λίζα Σo (Lisa Shaw), λίγες ημέρες αφότου έκανε την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Η 44χρονη Λίζα που απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή, εμφάνισε θρόμβωση και εγκεφαλική αιμορραγία μία εβδομάδα μετά την πρώτη δόση του εμβολίου, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η οικογένειά της.

Εξαίροντας το ήθος και το δημοσιογραφικό έργο της άτυχης Βρετανίδας, οι συνάδελφοί της στο βρετανικό δίκτυο είναι συντετριμμένοι από την απώλειά της. Το προσωρινό πιστοποιητικό θανάτου της παραθέτει το εμβόλιο ως έναν από τους πιθανούς παράγοντες που εξετάζονται.

Η Λίζα, μητέρα ενός παιδιού, εργαζόταν ως ραδιοφωνική παραγωγός στο BBC Newcastle από το 2015. Εμφάνισε «σοβαρούς» πονοκεφάλους (που σχετίζονται με την εγκεφαλική αιμορραγία), μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της με το ενέσιμο σκεύασμα και αρρώστησε σοβαρά λίγες ημέρες αργότερα, σύμφωνα με δήλωση της οικογένειάς της. Υποβλήθηκε σε θεραπευτική αγωγή για θρόμβωση και εγκεφαλική αιμορραγία. Άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Royal Victoria Infirmary» του Νιούκαστλ, όπου και νοσηλευόταν, το απόγευμα της Παρασκευής.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια της ραδιοφωνικής παραγωγού επισημαίνοντας όμως ότι δεν μπορεί να σχολιάζει λεπτομέρειες για την ασθενή. «Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι για την είδηση του της Λίζα, αλλά θα ήταν ανάρμοστο να συζητήσουμε μεμονωμένες λεπτομέρειες για έναν ασθενή. Οι σκέψεις και τα συλλυπητήριά μας είναι με την οικογένεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», ανέφερε ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ