ΕΕ: Η J&J ενδέχεται να μην παραδώσει τις δόσεις του εμβολίου που αναμένονταν

 ΕΕ: Η J&J ενδέχεται να μην παραδώσει τις δόσεις του εμβολίου που αναμένονταν


Η αμερικανική FDA είχε διακόψει την παραγωγή του εμβολίου σε ένα εργοστάσιο της Emergent BioSolutions Inc τον Απρίλιο, καθώς διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα στον ποιοτικό έλεγχο των σκευασμάτων

Η εταιρεία Johnson & Johnson δεν είναι βέβαιη ότι θα καταφέρει να ανταποκριθεί στον στόχο της και να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της για την Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου του έτους, ανέφερε σήμερα η ολλανδική θυγατρική της.

Εκπρόσωπος της φαρμακευτικής εταιρείας Janssen επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης της Ολλανδίας NOS ότι είναι αμφίβολο ότι θα επιτευχθεί ο στόχος λόγω καθυστερήσεων στην παραγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ είχε διακόψει την παραγωγή του εμβολίου σε ένα εργοστάσιο της Emergent BioSolutions Inc τον Απρίλιο, αφού από την επιθεώρηση που έκαναν οι ειδικοί της διαπίστωσαν διάφορα σοβαρά προβλήματα στον ποιοτικό έλεγχο των σκευασμάτων.

«Δυστυχώς, η συνεχιζόμενη παύση της παραγωγής των συστατικών στο Emergent BioSolutions επηρεάζει τους χρόνους παράδοσης του μονοδοσικού εμβολίου μας για την Covid-19 στις χώρες μέλη της ΕΕ και σε άλλα μέρη του κόσμου», ανέφερε η εκπρόσωπος Ελιάν Λάουερς σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Όπως επισήμανε, η παραγωγή των συστατικών είναι κρίσιμης σημασίας για την παραγωγή και τη διανομή του εμβολίου παγκοσμίως, ιδίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. «Θα είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε το χρονοδιάγραμμα παραδόσεων αφού ολοκληρώσουν τις επιθεωρήσεις τους οι ρυθμιστικές αρχές», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ