Μαραντόνα - Ραγδαίες εξελίξεις: Επτά άτομα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

Μαραντόνα - Ραγδαίες εξελίξεις: Επτά άτομα κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας για το ιατρικό τιμ που «δεν έκανε τίποτα για να αποτρέψει το θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα»

Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζουν επτά άνθρωποι του ιατρικού τιμ, που υποτίθεται φρόντιζαν για την υγεία του θρυλικού ποδοσφαίριστή και φέρονται να εμπλέκονται με τον θάνατο του, αφού σύμφωνα με τον εισαγγελέα δεν έκαναν τίποτα για να τον αποτρέψουν.

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος υπέφερε από νεφρικά, ηπατικά και καρδιακά προβλήματα, πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 25 Νοεμβρίου 2020, μόλις λίγες εβδομάδες μετά από χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί ένας θρόμβος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Μαραντόνα - Σοκάρει το πόρισμα: «Ανεπαρκής περίθαλψη, είχε πιθανότητες να ζήσει»

Οι κατηγορίες αφορούν επτά άτομα της ιατρικής ομάδας που φρόντιζε τον Μαραντόνα, με την εισαγγελία του Σαν Ιζίντρο, να θεωρεί ότι ο θάνατος του Αργεντινού άσσου δεν οφείλεται σε επαγγελματικό παράπτωμα ή αμέλεια, αλλά να εκτιμά πως οι ιατροί και οι φροντιστές του εκλιπόντος, δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν το θάνατό του. Ως εκ τούτου μετέτρεψε την κατηγορία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, η οποία επιφέρει ποινές από 8 έως 25 χρόνια στη φυνακή.

«Μετά από τόση αδικία, το πιο σημαντικό είναι η αλλαγή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), μέλος της εισαγγελικής αρχής του Σαν Ιζίντρο και υπεύθυνος για την έρευνα.

Αυτή η επιβαρυντική αλλαγή στο κατηγορητήριο, συνδέεται με την δημοσίευση στις αρχές Μαΐου μιας έκθεσης εμπειρογνωμόνων, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Μαραντόνα είχε «εγκαταλειφθεί στην μοίρα του» από την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης, της οποίας η «ανεπαρκής και απερίσκεπτη θεραπεία οδήγησε σε αργή αγωνία».

«Οι ενδείξεις για τον κίνδυνο να πεθάνει, που παρουσίασε, αγνοήθηκαν», ανέφεραν στην έκθεση τους, οι 20 εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων των ιατροδικαστικών παθολόγων που πραγματοποίησαν την αυτοψία και ειδικούς από διάφορους ιατρικούς κλάδους, επισημαίνοντας πως η παρεχόμενη νοσηλευτική φροντίδα «αλλοιώθηκε από ελλείψεις».

Οι επτά κατηγορούμενοι, είναι ο νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε, η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάτσοφ, ένας ψυχολόγος, δύο νοσοκόμες (σ.σ. ένας άνδρας και μια γυναίκα) που βρίσκονταν στο πλευρό του Μαραντόνα, ο επόπτης αυτών των νοσοκόμων και ο συντονιστής ιατρός για νοσηλεία στο σπίτι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ