Τα Ειρηνοδικεία «κουρεύουν» χρέος 100%

Τα Ειρηνοδικεία «κουρεύουν» χρέος 100%
Την δυνατότητα σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη να βελτιώσουν τις αρχικές ρυθμίσεις των χρεών τους και να πετύχουν ακόμη μεγαλύτερες ελαφρύνσεις δίνουν τα Ειρηνοδικεία.

Συνεχώς αποφάσεις, Ειρηνοδικείων, ανάβουν το «πράσινο φως» για αναδρομικό «κούρεμα» οφειλών, αν επιβεβαιωθεί ότι ο δανειολήπτης έχει περαιτέρω επιβαρυνθεί.

Ενδιαφέρον, παρουσιάζει η υπαρ. 264/2017, απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, όπου δικαιώνει πλήρως συνταξιούχο αναπηρίας του Ι.Κ.Α, αλλά και ανακούφιση στον ίδιο, καθότι το οικονομικό του προφίλ (εισόδημα), βρίσκεται στα όρια της ανθρώπινης διαβίωσης

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης πρόκειται για δανειολήπτη υπερήλικα 73 ετών, έγγαμο, χωρίς παιδιά , με σύζυγο μη εργαζόμενη.

Η οφειλή του εν λόγω δανειολήπτη, ανερχόταν συνολικά στο ποσό των 56.165 ευρώ, σε τρις τράπεζες και σε τέσσερα δάνεια (καταναλωτικά , κάρτες κ.α).
Εισοδήματα που διαθέτει: ο ίδιος 762,92 ευρώ/μηνιαίως από την σύνταξη αναπηρίας η σύζυγός του 293,66 εκμίσθωση κατοικίας

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει
1) αναπηρικό αυτοκίνητο και 2) μία βάρκα
Επί των παραπάνω αναφερομένων, το Ειρηνοδικείο Χανίων , αποφάσισε να μη βάλλει καμία δόση
Ειδικότερα, με την υπ’ αριθμ.264 / 2017, απόφαση το Ειρηνοδικείο Χανίων, αποφάσισε:
• Ρύθμιση των χρεών του δανειολήπτη, με μηδενικές μηνιαίες καταβολές, χωρίς επανεξέταση
• «Κούρεμα» του χρέους κατά 100%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ