Πάει πίσω το ηλεκτρονικό εισιτήριο - το νέο χρονοδιάγραμμα

Πάει πίσω το ηλεκτρονικό εισιτήριο - το νέο χρονοδιάγραμμα
Μπορεί οι μπάρες να είναι τοποθετημένες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην όμως το ηλεκτρονικό εισιτήριο - που τόσος «ντόρος» έγινε - ακόμη παραπαίει.

Ο αρχικός προγραμματισμός του υπουργείου Υποδομών ήθελε το «έξυπνο» εισιτήριο να τίθεται σε πλήρη λειτουργία τον Απρίλιο. Για άλλη μια φορά μετατίθεται η πλήρης λειτουργία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, το οποίο πλέον θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή την 1η Αυγούστου 2017.

Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΣΑ, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» το χρονοδιάγραμμα αναθεωρείται, το έργο χωρίζεται σε δύο «υπο-φάσεις» και η περίοδος εργασιών παρατείνεται συνολικά κατά τέσσερις μήνες.
Συγκεκριμένα έως την 31η Μαΐου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες που αφορούν στα ΑΜΕΚ (Αυτόματα Μηχανήματα Έκδοσης Καρτών) των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), των γραμμών 1,2, 3 του μετρό καθώς επίσης και ο εξοπλισμός σε 4 σταθμούς του Προαστιακού και ο έλεγχος λειτουργικότητας των συσκευών πώλησης με τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Έως την 31 Ιουλίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για το λοιπό εξοπλισμό του Προαστιακού, των λεωφορείων και του τραμ, η διασύνδεση με την τηλεματική αλλά και η δυνατότητα προσωποποίησης των καρτών.

Αναφορικά με την έκδοση προσωποποιημένων καρτών, αυτή θα είναι εφικτή μόνο εφόσον δοθεί η σχετική γνωμοδότηση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η οποία έχει εκφράσει την αντίθεσή της σε σχέση με την δήλωση του ΑΜΚΑ από τους επιβάτες.

Ο ΟΑΣΑ προσανατολίζεται στη μη καταγραφή του ΑΜΚΑ, γεγονός το οποίο ενδέχεται να αφαιρέσει από τους επιβάτες τη δυνατότητα να την αντικαθιστούν σε περίπτωση απώλειας, ώστε να μη χάνουν το υπόλοιπό της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ