Πάσχα με το νέο... 50ευρω. (video)

Πάσχα με το νέο... 50ευρω. (video)
Στις 4 Απριλίου θα αρχίσει να κυκλοφορεί στη ζώνη του ευρώ το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ της σειράς "Ευρώπη". Κάτι που σημαίνει ότι έως το Πάσχα, πολλές από τις συναλλαγές μας θα τις κάνουμε με αυτό, αφού σύντομα θα φτάσει και στη χώρα μας.

Όπως και το νόμισμα των 20 ευρώ της ίδιας σειράς, θα περιλαμβάνει μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μιας μορφής απο την ελληνική μυθολογία.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσητης ΕΚΤ η εισαγωγή του νέου τραπεζογραμματίου των 50 ευρώ πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας συνεχιζόμενης προσπάθειας για περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των τραπεζογραμματίων ευρώ.

Ενα απο τα χαρακτηριστικά ασφαλείας είναι το ολόγραμμα. Θα περιλαμβάνει ένα παράθυρο με προσωπογραφία, ένα ευδιάκριτο χαρακτηριστικό ασφαλείας που είναι ορατό και στις δυο όψεις του τραπεζογραμματίου. Το παράθυρο γίνεται διαφανές όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται στο φως, αποκαλύπτοντας την προσωπογραφία της Ευρώπης και στις δυο όψεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΚΤ το στοιχείο αυτό αποτελεί πρωτοποριακή εξέλιξη στην τεχνολογία παραγωγής τραπεζογραμματίων και δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την παραχάραξήτους. Εκτός απο αυτό το χαρακτηριστικό ασφαλείας, το τραπεζογραμμάτιο περιλαμβάνει έναν αριθμό με βαθυπράσινο χρώμα, ο οποίος αλλάζει χρώμα από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε, όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται υπο γωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ