Δεύτερη ευκαιρία για 40.000 οφειλέτες που έμειναν εκτός ρύθμισης των 100 δόσεων

 Δεύτερη ευκαιρία για 40.000 οφειλέτες που έμειναν εκτός ρύθμισης των 100 δόσεων
Προκειμένου να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση των εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται να δώσει μια νέα δεύτερη ευκαιρία για όσους τέθηκαν εκτός από τη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος», η δεύτερη ευκαιρία αφορά τους περίπου 40.000 οφειλέτες οι οποίοι έμειναν εκτός της τελευταίας ρύθμισης και κυρίως αφορά εκείνους που χρωστούν δικές τους εισφορές.

Δηλαδή, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ασφαλισμένους στα Ταμεία των γιατρών, δικηγόρων και μηχανικών. Ομως, υπάρχει και ένα «παράθυρο» για τις επιχειρήσεις, καθώς- σύμφωνα με την εφημερίδα- δεν τις εξαιρεί το έγγραφο. Τα κριτήρια όμως για την ένταξή τους στη ρύθμιση είναι περιοριστικά, καθώς θα πρέπει να αποδείξουν τους λόγους της οικονομικής αδυναμίας, αλλά και ότι υπάρχει αποδεδειγμένα η πρόθεση να συνεχίσουν τη ρύθμιση.

Το σχέδιο του υπουργείο Εργασίας αφορά μόνο όσους έχασαν τις 100 δόσεις της τελευταίας ρύθμισης. Σε αυτή είχαν ενταχθεί 133.303 οφειλέτες με χρέη άνω των 5.000 ευρώ στα Ταμεία και σήμερα έχουν απομείνει 74.625.

Οι 18.322 ολοκλήρωσαν τη ρύθμιση, ενώ οι 40.356 την έχασαν. Το συγκεκριμένο μέτρο έχει συζητηθεί και με τους δανειστές, οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί, καθώς φέρονται να δήλωσαν στο υπουργείο Εργασίας ότι πρέπει πρώτα να κλείσει η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και μετά να εξεταστεί αυτό το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ