Με πλαστικό χρήμα κάθε δαπάνη που μπαίνει στη φορολογική δήλωση - Ποιοι εξαιρούνται

Με πλαστικό χρήμα κάθε δαπάνη που μπαίνει στη φορολογική δήλωση - Ποιοι εξαιρούνται
Από το 2016 γίνεται η υποχρεωτική πληρωμή με πλαστικό χρήμα οποιασδήποτε δαπάνης η οποία θα μπαίνει στη φορολογική δήλωση, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ενώ προανήγγειλε ότι όσοι συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο αναπληρωτής υπουργός μετά τη συνάντησή του με τους θεσμούς στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο τόνισε ότι θα εξαιρεθούν, ωστόσο, οι υπερήλικες άνω των 75 ετών και οι κάτοικοι ορισμένων απομακρυσμένων περιοχών.

Οι δύο πλευρές, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού, έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία του πλαισίου διαπραγμάτευσης για τα φορολογικά θέματα.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης, έχει συμφωνηθεί με τους θεσμούς το πλαίσιο για την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ενώ προχωρούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής τύπου καρουζέλ.

Παράλληλα, ο κ. Αλεξιάδης προανήγγειλε ότι με διατάξεις που θα κατατεθούν την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή θα προβλέπεται η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με τις δαπάνες που γίνονται με τη χρήση πλαστικού χρήματος.

Αυτό ισχύει και για τις ειδικές κατηγορίες δαπανών που οδηγούν σε μείωση του φόρου όπως τα ιατρικά έξοδα. Όπως είπε κάθε δαπάνη που θα περιλαμβάνεται στη δήλωση θα πρέπει να γίνεται μέσω κάρτας όπως π.χ. και η αγορά αυτοκινήτου.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ