Ά. Σκέρτσος: Διευρύνθηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες

Ά. Σκέρτσος: Διευρύνθηκαν τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες

Τι ίσχυε πριν και τι ισχύει μετά ανέφερε σε ανάρτησή του στο facebook ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος

Τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες,διευρύνθηκαν, αντιθέτως δεν υπήρξε υποχώρηση σε ήδη κατοχυρωμένα δικαιώματα αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε ανάρτησή του στο facebook

«Η gig economy, η εργασία μέσω πλατφόρμας, είναι μια νέα εργασιακή πραγματικότητα που προσφέρει ευκαιρίες για εισόδημα αλλά και κινδύνους για καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. Η αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας αντιμετωπίστηκε για πρώτη φορά νομοθετικά από τη σημερινή κυβέρνηση με διεύρυνση δικαιωμάτων υπέρ των εργαζομένων και χωρίς καμία απολύτως υποχώρηση σε ήδη κατοχυρωμένα δικαιώματα», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας και προσθέτει:

«Για να τελειώνουμε λοιπόν με τα fake news, εδώ σε έναν πίνακα (σ.σ. επισυνάπτεται) τι ίσχυε ΠΡΙΝ και τι ισχύει ΜΕΤΑ τον νόμο 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, ως προς τα δικαιώματα των εργαζομένων στις πλατφόρμες.

Όλα τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα για όσους γοητεύονται ακόμη από το δήθεν "ηθικό πλεονέκτημα" ενός κόμματος που αποδείχθηκε στην πράξη ότι μόνο στα λόγια ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους ενώ στην πραγματικότητα δυσκολεύεται να παράγει θετικό αποτέλεσμα στις ζωές, τα εισοδήματα και τις δουλειές τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ