ΓΣΕΕ: Η Κλαδική Σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι πλέον υποχρεωτική

ΓΣΕΕ: Η Κλαδική Σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων είναι πλέον υποχρεωτική

Ικανοποίηση για την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας να κηρύξει υποχρεωτική τη Σύμβαση

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), εξέφρασε με ανακοίνωση την ικανοποίηση της για την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας, να κηρύξει υποχρεωτική την Κλαδική Σύμβαση των Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η υποχρεωτικότητα και η επεκτασιμότητα της Σύμβασης, σύμφωνα με την ανακοίνωση «θα ωφελήσει χιλιάδες εργαζόμενους αφού πλέον αυτή θα αφορά στο σύνολο των ξενοδοχοϋπαλλήλων της χώρας».

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, τονίζει, αποδεικνύει με τον πλέον ουσιαστικό τρόπο την αποτελεσματικότητα των Συνδικάτων και του αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Επίσης αναφέρει ότι η συλλογική ρύθμιση στα ξενοδοχεία θέτει όρους ισότητας στις αμοιβές αλλά και στις εργασιακές σχέσεις στον κλάδο, διασφαλίζοντας το κρίσιμο δικαίωμα της επαναπρόσληψης για το σύνολο των εργαζομένων στα ξενοδοχεία.

Η ΓΣΕΕ, διαβεβαιώνει ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των ξενοδοχοϋπαλλήλων και θα παρακολουθεί την εφαρμογή και την τήρηση των μέτρων που εμπεριέχονται στην Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ