Σκουρλέτης:«Η επαναφορά του κατώτατου μισθού είναι δρομολογημένη και θα προχωρήσει»

Σκουρλέτης:«Η επαναφορά του κατώτατου μισθού είναι δρομολογημένη και θα προχωρήσει»
Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης διαβεβαίωσε ότι οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για σταδιακή αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας έχουν ήδη δρομολογηθεί και θα προχωρήσουν.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν θα υπάρξει καμία υπαναχώρηση ούτε στο θέμα των συντάξεων και δεν θα υπάρξει καμία μείωση.

Συγκεκριμένα ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε:«Πέρα από την ασφάλεια και την υγεία υπάρχει ανασφάλεια σε όσους εργάζονται και απελπισία σε όσους έχασαν την δουλειά τους. Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο και διεξάγουμε μία δύσκολη και πρωτόγνωρη διαπραγμάτευση. Εκ μέρους της κυβέρνησης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα χάσουμε τον δρόμο της υπεράσπισης των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας.

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για την σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού, για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με το πραγματικό τους περιεχόμενο ώστε να δοθεί φωνή και όπλα στους εργαζόμενους, η αναδιοργάνωση και ενίσχυση του σώματος επιθεώρησης εργασίας, όσα καθορίσαμε σαν βασικές μας προτεραιότητες είναι δρομολογημένα και θα προχωρήσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ