Π.Σκουρλέτης:Θα μπουν περιορισμοί στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στις ομαδικές απολύσεις

Π.Σκουρλέτης:Θα μπουν περιορισμοί στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και στις ομαδικές απολύσεις
Ο υπουργός Εργασίας κ. Πάνος Σκουρλέτης συναντήθηκε σήμερα με την επιτροπή απολυμένων από την "Χαλυβουργία Ελλάδος" και ενημερώθηκε για την κατάσταση των απολυμένων και τα αιτήματά τους.

Η ανάκληση των ομαδικών απολύσεων που εγκρίθηκαν από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας το καλοκαίρι του 2014, η συμμετοχή σε προγράμματα απόκτησης και πιστοποίησης δεξιοτήτων, η στήριξη των οικογενειών των ανέργων, πολλοί από τους οποίους είναι άνεργοι επί 3,5 χρόνια, είναι μερικά από αυτά τα αιτήματα.

Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι ο πολύμηνος αγώνας των χαλυβουργών αποτέλεσε σύμβολο για ολόκληρη την εργατική τάξη. Έκανε σαφές ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα άμεσης στήριξης των άνεργων και των οικογενειών τους.

Επιπρόσθετα, ο υπουργός ενημέρωσε τους απολυμένους ότι η νομοθετική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θα συμβάλλει καθοριστικά στην στήριξη των ανέργων. Παράλληλα, οι επερχόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τις ομαδικές απολύσεις, θα θέσουν περιορισμούς στην πραγματοποίηση απολύσεων και θα ενισχύσουν τις διαπραγματευτικές δυνατότητες των σωματείων των εργαζομένων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Οικισμού ΟΕΚ "Μελίνα Μερκούρη". Αναφορικά με τα προβλήματα αύξησης επιβαρύνσεων προς τους οικιστές, αλλά και για τη διευκόλυνση αποπληρωμής των δόσεων, το υπουργείο Εργασίας θα εξετάσει όλες τις πιθανές δυνατότητες. Ανάλογα θα πράξει και για τους εξακόσιους εργαζόμενους των "Σούπερ Μάρκετ Λάρισα", οι οποίοι ζητούν στήριξη καθώς δεν έχουν απολυθεί, ωστόσο δεν πληρώνονται και δεν εργάζονται, μετά την αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε η επιχείρηση.

Διαβάστε ακόμα:ΔΟΕ: Χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είναι απλήρωτοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ