Υπ. Εργασίας: Οι προσλήψεις ήταν 13.275 περισσότερες από τις απολύσεις τον Ιούλιο

 Υπ. Εργασίας: Οι προσλήψεις ήταν 13.275 περισσότερες από τις απολύσεις τον Ιούλιο
Θετικό ήταν το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων τον Ιούνιο, σύμφωνα τουλάχιστον με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας. Οι αναγγελίες πρόσληψης τον Ιούλιο ήταν κατά 13.275 θέσεις περισσότερες από τις απολύσεις.Σε επίπεδο πρώτου επταμήνου του έτους (Ιανουαρίου-Ιουλίου) δημιουργήθηκαν 189.572 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας.


Όπως αναφέρει το υπουργείο, πρόκειται για επίδοση σημαντικά υψηλότερη από αυτή του αντίστοιχου χρονικού διαστήματος του 2013 (91.611 θέσεις εργασίας) και την υψηλότερη επίδοση πρώτου επταμήνου από το 2001 μέχρι σήμερα.
Στη δήλωσή του ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης σημείωσε: «Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν πλέον ότι το κλίμα στην αγορά εργασίας σταδιακά αλλάζει. Η μισθωτή απασχόληση αυξάνεται, ενώ και το ποσοστό ανεργίας, παρότι βρίσκεται ακόμη σε πολύ υψηλά επίπεδα, έχει εισέλθει σε φάση αποκλιμάκωσης.
» Η αποκλιμάκωση αυτή επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, καθώς ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων από τις αρχές του έτους είναι μειωμένος κατά 9,32%.»