Τα 10 επαγγέλματα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν

Τα 10 επαγγέλματα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν
Ερευνα που πραγματοποίησε το αμερικανικό site Career Cast, αναφέρει ότι επαγγέλματα που πριν από χρόνια ήταν περιζήτητα σήμερα

κινδυνεύουν να γίνουν παρελθόν και πιθανότατα να εξαφανιστούν επειδή και οι άνθρωποι δεν τα προτιμούν αλλά και γιατί οι εξελίξεις τα έχουν αφήσει πίσω. Η σταδιακή εξαφάνιση απειλεί 10 επαγγέλματα στις περισσότερες χώρες του κόσμου πέραν της κρίσης εξαιτίας και της τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, η λίστα με τα υπό εξαφάνιση επαγγέλματα είναι:
1. Ταχυδρόμος: Τα mail και τα social media έχουν μειώσει στο ελάχιστο τα παραδοσιακά γράμματα.
2. Αγρότης: Η τεχνολογία βοηθάει να αναπτύσσεται η παραγωγή με λιγότερους εργάτες γης.
3. Μετρητής ρεύματος: Η μέτρηση της κατανάλωσης ρεύματος γίνεται σιγά σιγά με αυτόματο τρόπο.
4. Ρεπόρτερ-Δημοσιογράφος: Η ανάπτυξη των ιστοσελίδων ενημερωτικού τύπου, εξαφανίζουν τις εφημερίδες.
5. Τουριστικοί ατζέντηδες: Ολοένα και περισσότεροι τουρίστες αποφασίζουν να κλείσουν τις; διακοπές τους κατά μόνας και όχι μέσω πρακτορείων.
6. Ξυλοκόποι: Κι εδώ η τεχνολογία έχει... καταστρέψει τον κλάδο. Περισσότερα δέντρα κόβονται και λιγότεροι εργάτες χρειάζονται πλέον στην αγορά.
7. Αεροσυνοδοί: Αν και το τελευταίο διάστημα αναζητούνται συνεχώς αεροσυνοδοί, στην πραγματικότητα οι εταιρείες έχουν μειώσει δραστικά το προσωπικό τους.
8. Χειριστές βιομηχανικών μηχανών: Η ρομποτική βοηθάει τις βιομηχανίες να λειτουργούν τα υπερσύγχρονα μηχανήματά τους δίχως απαραίτητα την παρουσία ανθρώπινων χεριών.
9. Δημιουργοί αφισών: Οι κλασικές αφίσες που γέμιζαν τους δρόμους, μειώνονται καθώς ο κόσμος γίνεται διαδικτυακός. Οι αφίσες συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά πλέον δεν χρειάζεται να τις εκτυπώνεις.
10. Φοροεισπράκτορες: Τα μπάτζετ των εταιρειών μειώνονται στο ελάχιστο δυνατό. Οι φοροεισπράκτορες βλέπουν τη θέση τους να είναι πλέον επισφαλής.