Ιταλία: Μέσα σε έξι χρόνια χάθηκαν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας

  Ιταλία: Μέσα σε έξι χρόνια χάθηκαν ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας
Μέσα σε έξι χρόνια, στην Ιταλία, χάθηκε ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας του συνδικάτου Uil η οποία φέρει τον τίτλο «No Pil? no job» (Δεν υπάρχει ΑΕΠ; Δεν υπάρχει εργασία).


H ανεργία αυξήθηκε από το 6,7% τoυ 2008 στο 12,2% του 2013, ενώ εκείνη των νέων μέχρι είκοσι πέντε ετών, από το 21,3% εκτοξεύθηκε στο 40%.
Το 2013, επίσης, ένας στους τρεις Ιταλούς από δεκαέξι μέχρι εξήντα πέντε ετών βρέθηκε σε κατάσταση «εργασιακής ανασφάλειας»: πρόκειται, συνολικά, για δεκατρία εκατομμύρια άτομα, τα οποία δεν διαθέτουν μόνιμη απασχόληση, έχασαν την θέση εργασίας τους ή υπέστησαν μείωση του συνολικού τους ωραρίου.
Η έρευνα του συνδικάτου Uil, προσθέτει, επίσης, ότι 3,1 εκατομμύρια Ιταλοί βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας, με αύξηση της τάξης του 83,8% σε σχέση με το 2008. 1,8 εκατομμύρια Ιταλοί, παράλληλα, χαρακτηρίζονται «απογοητευμένοι» και έχουν πάψει να προσπαθούν να βρουν μια νέα θέση εργασίας.
Μόνη θετική «νότα» στην όλη οικονομική κατάσταση της χώρας, τα στοιχεία που αφορούν τις εξαγωγές, οι οποίες - σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής Istat- τον περασμένο Μάιο αυξήθηκαν κατά 2,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα του Απριλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ