Νέο δείκτη μέτρησης των διαθέσιμων θέσεων απασχόλησης παρουσίασε η Eurostat

Νέο δείκτη μέτρησης των διαθέσιμων θέσεων απασχόλησης παρουσίασε η Eurostat
Στο 0,8% έφτασε στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2013 το ποσοστό των διαθέσιμων θέσεων απασχόλησης (αριθμός διαθέσιμων θέσεων απασχόλησης επί του συνόλου των θέσεων απασχόλησης) όταν τόσο στην ΕΕ όσο και στην Ευρωζώνη ήταν 1,4%.


Πρόκειται για έναν νέο δείκτη που παρουσίασε σήμερα για πρώτη φορά η Εurostat, ο οποίος αντανακλά τη ζήτηση στην αγορά εργασίας.
Στην ΕΕ, τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στο Βέλγιο με 2,4% και τη Γερμανία με 2,3%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώθηκαν στην Κύπρο, τη Λετονία, την Πολωνία και την Πορτογαλία με 0,4%.
Στη βιομηχανία και τις κατασκευές η κατάσταση παρουσιάζεται κάπως καλύτερη στην Ελλάδα, καθώς το ποσοστό των διαθέσιμων θέσεων απασχόλησης ήταν 1,4% το τρίτο τρίμηνο του 2013, όταν στην ΕΕ και την Ευρωζώνη ήταν 1%.
Αντίθετα, στις υπηρεσίες το ποσοστό των διαθέσιμων θέσεων απασχόλησης στην Ελλάδα υπολείπεται του μέσου κοινοτικού όρου, καθώς φθάνει στο 1,3% έναντι 1,8% στην ΕΕ και την Ευρωζώνη.
Για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ είναι διαθέσιμα τα στοιχεία και για το πρώτο τρίμηνο του 2014 και σύμφωνα με τη Eurostat το ποσοστό των διαθέσιμων θέσεων απασχόλησης αυξήθηκε στο 1,6% στην Ευρωζώνη και στο 1,7% στην ΕΕ.
Τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στη Γερμανία με 2,9%, τη Μεγάλη Βρετανία με 2,1%, το Βέλγιο με 2% και τα χαμηλότερα στην Κύπρο 0,2%, την Πολωνία με 0,4% και τη Λετονία με 0,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ