Θες να δουλέψεις στην Coca-Cola ή την IBM για 45.000 δολάρια; Δες πώς

Θες να δουλέψεις στην Coca-Cola ή την IBM για 45.000 δολάρια; Δες πώς
Έχεις δικαίωμα στο όνειρο. Όλοι έχουν. Και για κάποιους το όνειρο θα γίνει πραγματικότητα: θα είναι μια θέση εργασίας σε εταιρείες κολοσσούς, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού με υψηλότατες αμοιβές, ασφάλεια υγείας μέχρι και οικονομική στήριξη για τα εισιτήρια

Το δικαίωμα στο όνειρο προσφέρει το πρόγραμμα ελληνικής πρωτοβουλίας Fellowship for a new economy”.Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιλογής υποτρόφων. Οι επιτυχόντες, νέοι αλλά και έμπειροι Έλληνες, θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν για 12 μήνες σε κορυφαίες εταιρείες του πλανήτη οι οποίες και συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Λόγω του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος, δόθηκε παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έως τις 14 Μαίου. Φροντίστε να την εκμεταλλευτείτε. Εμείς παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αλλά και την ιστοσελίδα μέσω της οποίας μπορείτε να αντλήσετε περισσότερες πληροφορίες:

Παράταση 1 εβδομάδας για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Fellowship for a New Economy» δόθηκε από τηνΕλληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative). Ειδικότερα, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, οι αιτήσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα θα γίνονται δεκτές έως τις 14 Μαΐου 2014,μέσω της ιστοσελίδας της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.thehellenicinitiative.com/fellowship.

Η επιλογή των Υποτρόφων θα γίνει βάσει μιας διαδικασίας όπου θα αξιολογηθεί η ικανότητά τους να επιλύουν προβλήματα καθώς και οι έως τώρα ακαδημαϊκές και επαγγελματικές επιδόσεις τους. Η τελική επιλογή των υποψηφίων θα γίνει έως τον Ιούλιο, ενώ οι Υπότροφοι θα ξεκινήσουν να εργάζονται στις Η.Π.Α. το Σεπτέμβριο του 2014.

Μέσω του προγράμματος οι επιτυχόντες, νέοι και έμπειροι Έλληνες επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν για 12 μήνες σε κορυφαίες επιχειρήσεις των Η.Π.Α, όπως είναι η Coca-Cola, η Dow Chemical, oΌμιλος Libra και η IBM. Συνολικά, πάνω από 20 επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα και θα συνεργαστούν για ένα έτος με έναν ή περισσότερους Υποτρόφους. Οι Υπότροφοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα δυναμικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης, το οποίο θα συνδυάζει διαλέξεις, παράδοση μαθημάτων από στελέχη της αγοράς, ανοιχτές συζητήσεις, ασκήσεις προσομοιώσεων, καθώς και εργαστήρια που βοηθούν τους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους και να μάθουν να δουλεύουν αποτελεσματικά ως μέλη μιας ομάδας.

Μέσω του προγράμματος, παρέχονται δύο ειδών Yποτροφίες:

  1. Υποτροφία επιπέδου Intern: Αφορά τους φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών ή τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου που έχουν αποφοιτήσει έως έξι μήνες πριν την κατάθεση της αίτησής τους στο πρόγραμμα.
  2. Υποτροφία επιπέδου Trainee: Αφορά τους αποφοίτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που διαθέτουν τουλάχιστον ένα χρόνο προϋπηρεσία ή τους προπτυχιακούς φοιτητές με πενταετή εργασιακή εμπειρία. Ειδικά για τους υποψήφιους που διαθέτουν τουλάχιστον πέντε χρόνια προϋπηρεσία, το πτυχίο που κατέχουν δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με την τρέχουσα επαγγελματική τους θέση.

Το πρόγραμμα “Fellowship for a New Economy” θα προσφέρει στους επιτυχόντες ετήσια χρηματική κάλυψη ύψους $35.000-$45.000, ασφάλεια υγείας, καθώς και στήριξη αναφορικά με τα έξοδα μετακίνησης και τη διαδικασία έκδοσης Βίζα τύπου J-1 (βίζα επ’ανταλλαγής επισκέπτη).

Οι επιτυχόντες θα πρέπει να χειρίζονται με ευχέρεια την αγγλική γλώσσα (στον γραπτό και τον προφορικό λόγο) και να διαθέτουν, πέρα από εξαιρετικά ακαδημαϊκά προσόντα, επαγγελματική εμπειρία σε σημαντικούς για την ελληνική οικονομία τομείς, όπως ο Τουρισμός, η Γεωργία, η Ενέργεια, η Πληροφορική, κ.ά. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να επιθυμούν να συμβάλλουν στις προοπτικές ανάπτυξης της Ελλάδας, καθώς και να έχουν την ειλικρινή πρόθεση να επιστρέψουν στην Ελλάδα μόλις ολοκληρώσουν την υποτροφία, προκειμένου να εφαρμόσουν τις πρακτικές και όλα όσα έμαθαν προς όφελος της πατρίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ