ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας επ' αμοιβή για 12.000 δικαιούχους

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας επ' αμοιβή για 12.000 δικαιούχους
Οι δικαιούχοι θα φτάσουν στους 12.000. Το πρόγραμμα θα τρέξει μέσα στο 2014. Η απόφαση υπεγράφη ήδη από τους εμπλεκόμενους υπουργούς και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ. Το κείμενο, το οποίο μπορείτε να δείτε ολόκληρο, προβλέπει αμοιβή γι’ αυτούς που θα συμμετέχουν. Πόσες ώρες θα καταρτίζονται; Έξι ημερησίως.

Το νέο πρόγραμμα ενέκριναν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Χρ Σταϊκούρας καιοι υπουργοί Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ. Αφορά σε μαθητές οι οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν σε πρακτική άσκηση, είτε σε φορείς του δημοσίου και δήμους είτε ακόμη και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης θα είναι τέσσερα εξάμηνα ενώ οι μαθητές θα απασχολούνται για έξι ώρες ημερησίως.

Βάσει της απόφασης, η αμοιβή ορίστηκε στα 11 ευρώ ημερησίως. Είτε τα χρήματα αποδίδονται στον εργοδότη (δημόσιο ή ιδιωτική επιχείρηση) είτε απευθείας στον μαθητή, θα πρέπει να αποδεικνύεται η καταβολή των χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. ΠΟιοι είναι οι δικαιούχοι; Όπως αναφέρεται και στην απόφαση:"Στόχος της πράξης είναι η εξασφάλιση, μέσω τηςπαράλληλης επαγγελματικής κατάρτισης στο σχολείοκαι τον πραγματικό χώρο εργασίας, της κατά το μέγιστο δυνατό ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων καιεργασιακής εμπειρίας.Ωφελούμενοι της πράξης είναι το σύνολο των μαθητών των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ που φοιτούν στιςεν λόγω Σχολές για το έτος 2014".

Για την καλύτερη ενημέρωση των ενδιαφερόμενων, δημοσιεύουμε ολόκληρο το ΦΕΚ το οποίο μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ