H εταιρεία που εισπράττει από το δημόσιο και θέλει να πληρώνει...μια στο τόσο

H εταιρεία που εισπράττει από το δημόσιο και θέλει να πληρώνει...μια στο τόσο
To fpress.gr παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση με την εταιρεία φύλαξης η οποία επέβαλε στους εργαζόμενούς της να πληρώνονται ανά ...τρίμηνο. Χθες μετέδωσε εγκαίρως ότι υπό την πίεση της δημοσιότητας, η επιχειρησιακή σύμβαση τροποποιήθηκε. Και σήμερα, προκύπτει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία η οποία έχει βραβευτεί πολύ πρόσφατα ως μια από τις επιχειρήσεις με τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης και απασχόλησης προσωπικού στην...Ευρώπη, έχει ως έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες της, το...δημόσιο. 

Πρόκειται για την εταιρείαφύλαξης Mega Sprint Guard η οποία ήδη από προχθές αναγκάστηκε να καταθέσει στο ΣΕΠΕ τροποιητική σύμβαση. Με βάση τη νέα διατύπωση, η καταβολή των δεδουλευμένων του προσωπικού "θα λαμβάνει χώρα είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων, είτε μετρητοίς, είτε συνδυαστικά και με τους δύο τρόπους". Για το πότε θα καταβάλλεται, κουβέντα δεν γίνεται πλέον.

Και μια ματιά στην ιστοσελίδα της εταιρείας, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι το πελατολόγιό της, είναι γεμάτο ...δημόσιο. Στο πελατολόγιο, ξεχωρίζουν, ο ΟΠΑΠ, η Helexpo, η Κεντρική αγορά Θεσσαλονίκης, τα ΤΕΙ Πάτρας και Ηπείρου, ο ΟΑΕΔ, η ΔΕΗ, διάφοροι δήμοι ανά την χώρα, το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης και το υπουργείο Οικονομικών.

Στην ίδια ιστοσελίδα, αναφέρονται και μια σειρά από διακρίσεις

  • τον Απρίλιο του 2013 σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, βραβεύθηκε από τον πανευρωπαϊκό οργανισμό EUROPE 500 και το IESE Business School ως μία από τις πέντε εταιρείες με τον μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης και απασχόλησης προσωπικού στην Ευρώπη.
  • Πριν από λίγες ημέρες, ανακηρύχτηκε "true leader" για το 2012 και από την εταιρεία ICAP (μια από τις 35 εταιρείες σε σύνολο 20.500 επιχειρήσειων). Η οποία βεβαίως, μετράει τους αριθμούς αλλά δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν, πότε και πώς πληρώνονται οι εργαζόμενοι. Κριτήριο για να γίνει μια εταιρεία leader αποτελεί η κερδοφορία, η αύξηση στον αριθμό των εργαζομένων και η κατάληψη μια από τις 10 πρώτες θέσεις στον κλάδο της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ