Με τον νέο μαθηματικό τύπο ο υπολογισμός εφάπαξ και επικουρικών

Με τον νέο μαθηματικό τύπο ο υπολογισμός εφάπαξ και επικουρικών
Δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις συντάξεις πέραν αυτών που έχουν ψηφιστεί με νόμο από τη Βουλή και πέραν αυτών που έχει συμφωνήσει η χώρα στο πλαίσιο των δανειακών συμβάσεων.

Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιάννης Βρούτσης, ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί απολύτως και κατά συνέπεια από 1.1.2014, ο μαθηματικός τύπος που έχει εισαχθεί θα ισχύσει για τον υπολογισμό των εφάπαξ και από 1.6.2014 για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων.
Ο υπουργός δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τα μέλη της Επιτροπής για το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων. Όπως έσπευσε εκ προοιμίου να ξεκαθαρίσει «ο νόμος 3863/2010 είναι νόμος του κράτους. Θα εφαρμοστεί και δεν θα αλλάξει, διότι αποτελεί δομική αλλαγή». Διευκρίνισε δε, ότι στο υπουργείο συστήνεται επιτροπή τεχνοκρατών «προκειμένου να υποδεχθούμε το νέο σύστημα».
Επίσης ο υπουργός Εργασίας, για μια ακόμη φορά, απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να υλοποιηθεί το μέτρο για την επιβολή τέλους στο δύο τοις χιλίοις στο τζίρο των επιχειρήσεων, «θα ήταν ότι χειρότερο να εφαρμόσουμε κάτι τέτοιο τη στιγμή που θέλουμε να δημιουργήσουμε επενδυτικό κλίμα» είπε. Αντιθέτως, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενταχθούν τελικά στον ΟΑΕΕ ασφαλισμένοι που σήμερα είναι στον ΟΓΑ αξιοποιώντας τις ρυθμίσεις που ισχύουν για περιοχές με λιγότερους από 2.000 κατοίκους. Ανέφερε όμως ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο η ασφαλιστική κλάση εκείνων που θα μεταφερθούν, θα είναι η ίδια με αυτή που πληρώνουν σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ