Hellenic Train: Επέστρεψε το αντίτιμο του εισιτηρίου της τραγωδίας στα Τέμπη -Οργισμένες αντιδράσεις

Hellenic Train: Επέστρεψε το αντίτιμο του εισιτηρίου της τραγωδίας στα Τέμπη -Οργισμένες αντιδράσεις

 

Hellenic Train: Επέστρεψε το αντίτιμο του εισιτηρίου του δυστυχήματος στα Τέμπη και προκαλεί οργισμένες αντιδράσεις

Ποσό που αντιστοιχεί στο αντίτιμο του εισιτηρίου του μοιραίου δρομολογίου Αθήνα-Θεσσαλονίκη της τραγωδίας των Τεμπών επέστρεψε η Hellenic Train.

Η κίνηση της εταιρίας αντιμετωπίζεται και χαρακτηρίζεται ως προσβολή νεκρών και «ψυχολογικός βιασμός» από συγγενείς των θυμάτων.

Η Hellenic Train αποφάσισε να επιστρέψει το αντίτιμο των εισιτηρίων σε οικογένειες των θυμάτων επειδή το ταξίδι «δεν ολοκληρώθηκε». Η απόφαση αυτή εξοργίζει ακόμη περισσότερο τους συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη φονική σύγκρουση.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η καταβολή των χρημάτων έγινε σε συγγενείς επιζώντων αλλά και θανόντων.

Ο αδερφός του Βαγγέλη Βλάχου, Βάιος, δήλωσε σχετικά: «Αυτή η επιστροφή των χρημάτων μπορεί να γίνει με αίτηση των επιβατών. Αυτό γίνεται για ακύρωση – που δεν έγινε – ή για καθυστέρηση. Λογιστικά αυτό που συνέβη είναι μια καθυστέρηση πάνω των 60 λεπτών. Με συγχωρείτε, αλλά η καθυστέρηση είναι άνω του ενός μήνα. Γιατί πρέπει να περνάμε κάτι τέτοιο; Να ανακαλύπτουμε τέτοια πράγματα που σε πιέζουν να αποδεχτείς κάτι που δεν θέλεις να αποδεχτείς. Αυτό το πράγμα είναι ψυχολογικός βιασμός».

Ο Στέλιος Ρίμπας, πατέρας μιας κοπέλας που επέζησε και βρισκόταν στο έκτο βαγόνι του τρένου είπε χαρακτηριστικά: «Είμαι εξοργισμένος. Δεν έχω ενημέρωση για κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής. Η κόρη μου ήταν από αυτούς που έφτασε στη Θεσσαλονίκη με λεωφορείο μετά τη σύγκρουση»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ