Hellenic Cables: Yπέγραψε νέο συμβόλαιο για έργο υποβρύχιας διασύνδεσης στην Αδριατική Θάλασσα

 Hellenic Cables: Yπέγραψε νέο συμβόλαιο για έργο υποβρύχιας διασύνδεσης στην Αδριατική Θάλασσα

Η παραγωγή καλωδίων θα ξεκινήσει το 2023 και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Φεβρουάριο του 2024

 

Η Cenergy Holdings ανακοίνωσε ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση ακόμη μιας σύμβασης 110 kV υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης το 2022, υπέγραψε δεύτερη σύμβαση με τον ανάδοχο Όμιλο Končar για την προμήθεια περίπου 30 χλμ. 110kV υποβρύχιων καλωδίων υψηλής τάσης, εξαρτημάτων και συναφών υπηρεσιών στο πλαίσιο έργου του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς (ΔΣΜ /HOPS) της Κροατίας για την αντικατάσταση παλαιών καλωδιακών γραμμών στην Αδριατική Θάλασσα.

Η Hellenic Cables συνεχίζει τη συμμετοχή της σε αυτό το στρατηγικό έργο στην Κροατία, το οποίο εξασφαλίζει τον ενεργειακό εφοδιασμό των νησιών Hvar, Korčula, Cres και Lošinj στην Αδριατική Θάλασσα, ενώ παράλληλα συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των νησιών της Αδριατικής.
Η παραγωγή καλωδίων θα ξεκινήσει το 2023 και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Φεβρουάριο του 2024 στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο.
Ο κ. Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables σχολίασε: «Είμαστε ευτυχείς που η Končar μας εμπιστεύεται και μας επέλεξε ξανά ως αξιόπιστο προμηθευτή υποβρυχίων καλωδίων σε ένα έργο που έχει συμβάλει στην ενεργειακή μετάβαση της Κροατίας».
Ο κ. Gordan Planinić, ΜΟΒ της Končar - Engineering Ltd. για την παραγωγή και τις υπηρεσίες σχολίασε: «Για δεύτερη φορά, επιλέξαμε την Hellenic Cables ως εταίρο σε ένα στρατηγικό έργο στην Κροατία, το οποίο θα συνδέσει τα κροατικά νησιά Hvar, Korčula, Cres και Lošinj με νέα καλώδια υψηλής τάσης 110 kV. Αυτό επιτρέπει, πάνω απ 'όλα, τη διατήρηση της ασφάλειας του εφοδιασμού των πελατών στα νησιά της Αδριατικής, καθώς και μια σημαντική περιβαλλοντική συμβολή στο να διατηρηθεί καθαρή η Αδριατική Θάλασσα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ