Οριστική αποχώρηση από την Ελλάδα της αλυσίδας τουρκικών συμφερόντων «English Home»

Οριστική αποχώρηση από την Ελλάδα της αλυσίδας τουρκικών συμφερόντων «English Home»

Παρά τις προσφορές με τις οποίες πουλούσε έως και 50% φθηνότερα τα προϊόντα της, η εταιρεία δεν πέτυχε τον εισπρακτικό της στόχο, μετά από 9 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας.

Λουκέτο και στο τελευταίο κατάστημα που διατηρούσε στην ελληνική αγορά και συγκεκριμένα στο εμπορικό κέντρο River West έβαλε η αλυσίδα τουρκικών συμφερόντων English Home, που εμπορεύεται λευκά και είδη οικιακής χρήσης.

Παρά την εγγύηση της εταιρείας για υψηλή ποιότητα στα προϊόντα της αλυσίδας και παρά τις προσφορές με τις οποίες πουλούσε έως και 50% φθηνότερα τα προϊόντα της, η εταιρεία δεν πέτυχε τον εισπρακτικό της στόχο, γι’ αυτό και 9 χρόνια αφότου πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα, αποφάσισε να διακόψει οριστικά την λειτουργία της.

Παράγοντες της αγοράς αποδίδουν την απόφαση της εταιρείας στην γενικότερη εικόνα, όπου οι κατηγορίες με λευκά είδη και είδη σπιτιού κινούνται πτωτικά. Όχι πολύ καιρό πριν, η αλυσίδα Bed Bath & Beyond με ισχυρή παρουσία στη διεθνή αγορά, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κλείσει το 1/3 των καταστημάτων της στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά την πορεία που διέγραψε η English Home στην Ελλάδα, το πρώτο κατάστημα άνοιξε στο Κολωνάκι το φθινόπωρο του 2014. Έκτοτε επέκτεινε το δίκτυο και την παρουσία της σε κομβικά σημεία, όπως Χαλάνδρι, Κηφισιά, Γλυφάδα, Πειραιά κι αλλού, με διψήφιο αριθμό καταστημάτων και πωλήσεις που στο υψηλότερο επίπεδο που έφθασαν ήταν τα 6 εκατ. ευρώ, προτού ξεκινήσει η πτωτική πορεία. Το κατάστημα στο River West ήταν το τελευταίο κατάστημα που διέκοψε την λειτουργία του.

Να σημειωθεί, ότι, στο μετοχικό κεφάλαιο της English Home Greece, συμμετέχουν οι τούρκικες εταιρείες EHM Magazacilik Sanayi ve Ticaret και ΕΗΜ International NV.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ