Αντικαπνιστικός νόμος: Πάνω από 20.000 έλεγχοι σε καταστήματα - Βεβαιώθηκαν 814 παραβάσεις

Αντικαπνιστικός νόμος: Πάνω από 20.000 έλεγχοι σε καταστήματα - Βεβαιώθηκαν 814 παραβάσεις

Το πρόστιμο του υπουργού Υγείας στον υπουργό Υγείας στον ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη, σε κατάστημα που εμφανίζεται η σύντροφος του Δέσποινα Βανδή.

Στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας, πραγματοποιεί «καθημερινά και συστηματικά», όπως αναφέρει, η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως συναρμόδια ελεγκτική Αρχή.

Στο πλαίσιο αυτό, το διάστημα από την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου έως σήμερα, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 20.534 έλεγχοι για την αντικαπνιστική νομοθεσία και βεβαιώθηκαν συνολικά 814 σχετικές παραβάσεις, σε καπνίζοντες θαμώνες και υπεύθυνους διαχείρισης των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, στην Αττική το τριήμερο των Χριστουγέννων (Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου έως Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022), πραγματοποιήθηκαν συνολικά 143 έλεγχοι.

Η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει πως οι έλεγχοι για τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι συναρμόδιες Αρχές για τη διασφάλιση της εφαρμογής του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου σχετικά με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους παροχής εργασίας μέσω της διαπίστωσης των παραβάσεων και της επιβολής κυρώσεων είναι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βαθμού Α’ και Β’, η Δημοτική Αστυνομία, καθώς και οι Λιμενικές Αρχές στην περιοχή ευθύνης τους.

Υπενθυμίζεται ότι την επιβολή προστίμου στο νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται η Δέσποινα Βανδή ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, με βάση τον αντικαπνιστικό νόμο, έπειτα από φωτογραφία που ήρθε στη δημοσιότητα και στην οποία ο σύντροφός της, Βασίλης Μπισμπίκης, φαίνεται να καπνίζει μέσα στον κλειστό αυτό χώρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ