Γεωργιάδης: Η Ελλάδα θα μπορεί να φιλοξενεί 15 μεγάλα data centers σε λίγα χρόνια 

 Γεωργιάδης: Η Ελλάδα θα μπορεί να φιλοξενεί 15 μεγάλα data centers σε λίγα χρόνια 

Ο κλάδος της Πληροφορικής περνάει σήμερα τη χρυσή του εποχή δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 

 

Λαμπρό προδιαγράφεται το μέλλον για τον κλάδο της Πληροφορικής στη χώρας μας, ενώ ήδη ο κλάδος, περνάει τη χρυσή του εποχή, όπως σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης στο digital economy forum 2022: digital Greece in the spotlight, το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Πιο αναλυτικά, κατά την ομιλία του, ο υπουργός σχολίασε ότι σήμερα ο κλάδος της Πληροφορικής περνάει τη χρυσή του εποχή, ενώ -όπως τόνισε- το μέλλον προδιαγράφεται ακόμη πιο λαμπρό.

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι έχει δυναμική να γίνει πόλος έλξης για το data economy. Σε λίγα χρόνια από σήμερα, η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενεί 15 μεγάλα data centers. Θα αποκτήσει, δηλαδή, μέγεθος αντίστοιχο της Μασσαλίας. Η Ελλάδα έχει πλέον επαφές με τους μεγαλύτερους παρόχους σχετικών υπηρεσιών του πλανήτη. Γίνεται έτσι από μία απλή χώρα των Βαλκανίων, χώρα πρωταθλήτρια» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Επίσης, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση έχει θέσει την ψηφιακή αναβάθμιση στην πρώτη ταχύτητα και πρόσθεσε: «Ο κλάδος της Πληροφορικής περνάει σήμερα τη χρυσή του εποχή. Υπάρχουν δουλειές περισσότερες από όσες μπορεί ο κλάδος να εκτελέσει. Και λόγω του Ταμείου Ανάκαμψης, και λόγω του ΕΣΠΑ, και λόγω της ψηφιοποίησης του Δημόσιου, και λόγω της ψηφιακής μετάβασης του Ιδιωτικού τομέα».

Ο ίδιος ευχήθηκε να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα, καθώς, όπως είπε: «Οι επενδυτές όταν δεν βλέπουν πολιτική σταθερότητα, παθαίνουν μια αλλεργία. Και όπως πάνε σε μια χώρα, έτσι και φεύγουν». Αναφορικά δε με το «ψηφιακό τέλος», παραδέχτηκε ότι «συνιστά μια θεμελιώδη αδικία». Όπως είπε, ωστόσο, το πρόβλημα ξεκινάει από την ψήφιση του, η οποία έγινε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που τώρα καθιστά δύσκολη την ακύρωση του.

«Προσωπικά δεν θα ήθελα να υπάρχει. Αλλά ακούμε και την άλλη άποψη, αυτή του υπουργείου Πολιτισμού» σχολίασε σχετικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ