Advent Technologies: Συμφωνία στη Γερμανία για την προμήθεια συστημάτων κυψελών καυσίμου

Advent Technologies: Συμφωνία στη Γερμανία για την προμήθεια συστημάτων κυψελών καυσίμου

Η Advent Technologies Holdings Inc. (NASDAQ: ADN), μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στο χώρο της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου (fuel cells) υδρογόνου, ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία για την προμήθεια συστημάτων κυψελών καυσίμου που λειτουργούν με μεθανόλη. Τα συγκεκριμένα συστήματα θα εγκατασταθούν σε υποδομές ζωτικής σημασίας της ευρύτερης περιοχής εντός της επόμενης τριετίας.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, τα συστήματα κυψελών καυσίμου της Advent θα χρησιμοποιηθούν ως εφεδρική πηγή ενέργειας σε επιλεγμένες υποδομές του ψηφιακού δικτύου ραδιοεπικοινωνιών BOS του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου. Πρόκειται να αντικαταστήσουν παλαιότερα συστήματα παροχής ενέργειας έκτακτης ανάγκης που λειτουργούσαν με ντίζελ. Το BOS είναι ένα ψηφιακό, κρυπτογραφημένο και αξιόπιστο δίκτυο επικοινωνίας που καλύπτει το 99,2% και πλέον της γερμανικής επικράτειας ώστε να επιτρέπει σε ομάδες άμεσης επέμβασης και άλλους λειτουργούς ασφαλείας και υγείας να επικοινωνούν εύκολα και με ασφάλεια.

Η λύση της Advent επιλέχθηκε στο πλαίσιο διαγωνισμού που πραγματοποίησε το γερμανικό κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, καλώντας εταιρείες τεχνολογίας κυψελών καυσίμου και υδρογόνου να υποβάλουν προτάσεις για βιώσιμες και αξιόπιστες λύσεις παροχής ενέργειας έκτακτης ανάγκης. Η απόδοση των συστημάτων κυψελών καυσίμου της Advent αξιολογήθηκε μέσα από την πιλοτική εγκατάστασή τους σε υποδομή του ψηφιακού δικτύου ραδιοεπικοινωνιών BOS.

Οι κυψέλες καυσίμου της Advent που λειτουργούν με μεθανόλη παρέχουν σημαντική και αξιόπιστη ενέργεια, άκρως φιλική προς το περιβάλλον, μειώνοντας αξιοσημείωτα τις εκπομπές CO2 και παράλληλα λειτουργούν αθόρυβα. Η μεθανόλη, ως φορέας υδρογόνου, επιτρέπει την απλούστερη αποθήκευση σε σύγκριση με το καθαρό υδρογόνο, ενισχύοντας την ασφάλεια των λειτουργιών.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου στη Γερμανία επέλεξε τα προϊόντα της Advent και βέβαιοι ότι θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία ολόκληρου του ψηφιακού δικτύου ραδιοεπικοινωνιών BOS στην περιοχή. Αυτή η νέα συνεργασία σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την ευρύτερη υιοθέτηση των κυψελών καυσίμου μεμβράνης ανταλλαγής πρωτονίων υψηλής θερμοκρασίας, ως εφεδρική πηγή ενέργειας σε υποδομές ζωτικής σημασίας σε όλη την Ευρώπη. Προσβλέπουμε στη συμμετοχή της Advent σε παρόμοια έργα στο εγγύς μέλλον», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Advent Technologies GmbH, Daniel Hennig.

«Η ομάδα της Advent είναι υπερήφανη και ενθουσιασμένη που ξεκινά αυτή τη νέα συνεργασία σε μία χώρα με παράδοση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, χρειαζόμαστε εφεδρικά ενεργειακά συστήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων, τα οποία εξασφαλίζουν πράσινη και αδιάλειπτη παροχή


ενέργειας. Η σημερινή συμφωνία αποτελεί μία ακόμη απόδειξη για το πώς οι κυψέλες καυσίμου της Advent μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των ενεργειακών απαιτήσεων υποδομών ζωτικής σημασίας παγκοσμίως. Προσβλέπουμε σε μια μακρά και επιτυχημένη συνεργασία με τον νέο μας συνεργάτη», πρόσθεσε ο Δρ. Βασίλης Γρηγορίου, Διευθύνων Σύμβουλος και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Advent Technologies.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ