ΓΣΕΒΕΕ: Ζητά παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

 ΓΣΕΒΕΕ: Ζητά παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων

Λόγω υψηλού φόρτου εργασίας των φοροτεχνικών δεν υπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι λογιστές, ώστε να εξυπηρετηθούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις

 

Αίτημα για παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως το τέλος Αυγούστου διατυπώνει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, με επιστολή που απέστειλε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο και το Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε κ. Γεώργιο Πιτσιλή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΓΣΕΒΕΕ, η συντριπτική πλειονότητα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων για τις συναλλαγές τους με το δημόσιο αξιοποιούν εξωτερικούς συνεργάτες, λογιστές-φοροτεχνικούς.

«Στην παρούσα χρονική περίοδο, οι λογιστές-φοροτεχνικοί είναι επιφορτισμένοι με σειρά υποχρεώσεων που πρέπει να διεκπεραιώσουν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το τελευταίο διάστημα, εκτός από τις τρέχουσες υποχρεώσεις, έχουν προκύψει αρκετές νέες π.χ. fuel pass, power pass, αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών, κ.α., για τις οποίες αρκετοί πολίτες που δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώσουν τις διαδικασίες μόνοι τους στρέφονται στους λογιστές τους. Αυτό έχει ήδη δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, με αποτέλεσμα να είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μην υποβληθούν έγκαιρα, εξαιτίας του ιδιαίτερα αυξημένου φόρτου εργασίας των λογιστικών γραφείων. Όπως είναι επόμενο, αυτό οδηγεί στην επιβολή περιττών προστίμων λόγω αδυναμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εμπρόθεσμα».

Με βάση τα παραπάνω, η ΓΣΕΒΕΕ ζητά την παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 31 Αυγούστου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ