ΚΕΔΕ:Η ηλεκτροκίνηση αναπόσπαστο κομμάτι της μετατροπής των πόλεων σε κλιματικά ουδέτερες

 ΚΕΔΕ:Η ηλεκτροκίνηση αναπόσπαστο κομμάτι της μετατροπής των πόλεων σε κλιματικά ουδέτερες


«Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασικό στοιχείο της επιδιωκόμενης βιώσιμης μικροκινητικότητας και αναπόσπαστο κομμάτι της μετατροπής των πόλεων σε κλιματικά ουδέτερες», τόνισε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο 2ο Electric & Micro Mobility Forum που διοργανώθηκε από την εταιρία Smart Press και το GetElectric.gr.

Σημείωσε ότι «η μικροκινητικότητα περιλαμβάνει μέσα μετακίνησης, φιλικά προς το περιβάλλον, μικρά σε μέγεθος, όπως ηλεκτρικά πατίνια, ποδήλατα και μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η έλλειψη διαθέσιμου χώρου στάθμευσης ειδικά στις πόλεις αλλά και η ηχορύπανση που προκαλείται από οχήματα ανεξέλεγκτα στη χώρα με δυσμενή για την υγεία μας συνέπειες, καθιστούν μονόδρομο την χρήση Μέσων μικροκινητικότητας. Πλέον τα εργαλεία υπάρχουν. Από το Ταμείο Ανάκαμψης χρηματοδοτούνται σταθμοί φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ήδη πολλοί Δήμοι έχουν δρομολογήσει την εγκατάσταση φορτιστών σε κεντρικά σημεία των πόλεων. Σε πάνω 270 δήμους ήδη τρέχουν οι μελέτες και οι διαδικασίες για την προμήθεια φορτιστών και τη μελέτη χωροθέτησης των σημείων που θα τοποθετηθούν (ΣΦΗΟ)».

Ο κ. Παπαστεργίου τόνισε ακόμη την ανάγκη η φόρτιση των ηλεκτρικών μέσων μεταφοράς να έχει την πηγή της σε καθαρές μορφές ενέργειας, προσθέτοντας πως είναι αντιφατικό «να καίμε λιγνίτη για να φορτίζουμε τα οχήματα μας»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ