EDPR και ΕΛΕΤΑΕΝ γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας

 EDPR και ΕΛΕΤΑΕΝ γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας

Η εταιρεία, σε συνεργασία με την ΕΛΕΤΑΕΝ διοργάνωσε ένα open day όπου περισσότεροι από 60 μαθητές, φοιτητές από το ΕΜΠ και εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας επισκέφθηκαν το Αιολικό Πάρκο Λιβάδι, στη Μαλεσίνα, για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Ιουνίου

Η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, από κοινού με την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ, διοργάνωσαν μια open day εκδήλωση στο Αιολικό Πάρκο Λιβάδι, στη Μαλεσίνα, θέλοντας να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Ιουνίου.

Περισσότερα από 60 παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών, συνοδευόμενα από τους δασκάλους τους, συμμετείχαν στην εν λόγω εκδήλωση που στόχο είχε την ενημέρωση σχετικά με την αιολική ενέργεια, τη λειτουργία των αιολικών πάρκων και τα οφέλη της συγκεκριμένης ανανεώσιμης πηγής ενέργειας. Εκπρόσωποι του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς και φοιτητές από το ΕΜΠ συμμετείχαν επίσης στην εκδήλωση. Όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από πρώτο χέρι για την αιολική βιομηχανία, από τους μηχανικούς της EDPR, και να δουν πώς λειτουργεί μια ανεμογεννήτρια. Πραγματοποιήθηκαν επίσης δημιουργικές και διαδραστικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τον άνεμο, όπως κατασκευή χάρτινων ανεμόμυλων, πέταγμα χαρταετού και παιχνίδια με αλεξίπτωτο.

Η επιμόρφωση των παιδιών γύρω από περιβαλλοντικά ζητήματα είναι θεμελιώδους σημασίας τόσο για την EDPR, η οποία διοργανώνει σε ετήσια βάση αντίστοιχες δραστηριότητες στις αγορές όπου δραστηριοποιείται, όσο και για την ΕΛΕΤΑΕΝ. Μάλιστα, η ΕΛΕΤΑΕΝ επανέκδωσε πρόσφατα, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Αιολικής Ενέργειας Κύπρου το ενημερωτικό έντυπο “Μαθαίνω για την Αιολική Ενέργεια” που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 7-11 ετών. Αντίτυπα του εντύπου αυτού διανεμήθηκαν στα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Ο Damian Rodríguez Prado, Γενικός Διευθυντής της EDPR Greece, δήλωσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την EDPR. Επωφελούμαστε της ευκαιρίας αυτής για να ενισχύσουμε την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τα οφέλη τους για το περιβάλλον, τη βιωσιμότητα και την προώθηση της ενεργειακής μετάβασης. Φέτος, είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με την ΕΛΕΤΑΕΝ για να μεταδώσουμε στα παιδιά της Μαλεσίνας, καθώς και στο σύνολο των συμμετεχόντων, ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την αιολική βιομηχανία μέσα από ένα διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο. Αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες ενισχύουν την ισχυρή δέσμευση της EDPR να συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων των περιοχών στις οποίες δραστηριοποιείται, στην προκειμένη περίπτωση μέσω της εκπαίδευσης, της δημιουργικότητας και της διασκέδασης.»

Ο Παναγιώτης Λαδακάκος, Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ, σημείωσε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας, είναι μια εξαιρετική ευκαιρία ώστε να έρθουν σε επαφή τα παιδιά, που αντιπροσωπεύουν το μέλλον, με το μέλλον της παραγωγής ενέργειας που είναι οι ΑΠΕ. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τους δίνουμε τέτοιες ευκαιρίες, να δουν από κοντά την σύγχρονη εικόνα ενός αιολικού πάρκου και να γνωρίσουν τα οφέλη της αιολικής ενέργειας στην κοινωνία, στο περιβάλλον και την οικονομία. Στην ΕΛΕΤΑΕΝ θεωρούμε σημαντικό να κάνουμε δράσεις αφιερωμένες στα παιδιά και τους νέους και χαιρόμαστε πολύ για την εκδήλωση που διοργανώσαμε με την EDPR στο αιολικό της πάρκο.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ