ΕΛΕΤΑΕΝ: Ανανεωμένη έκδοση «Μαθαίνω για την Αιολική Ενέργεια»

 ΕΛΕΤΑΕΝ: Ανανεωμένη έκδοση «Μαθαίνω για την Αιολική Ενέργεια»

Η έκδοση έγινε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αιολικής Ενέργειας 15 Ιουνίου

 

 

Ανανεωμένη έκδοση του ενημερωτικού έντυπου που απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας 7-11 ετών με τον τίτλο «Μαθαίνω για την Αιολική Ενέργεια» εξέδωσε η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ. Η έκδοση έγινε ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 5 Ιουνίου και στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αιολικής Ενέργειας 15 Ιουνίου.

Το περιεχόμενο του εντύπου προετοιμάστηκε αρχικά από τον Σύνδεσμο Αιολικής Ενέργειας Κύπρου ΣΑΕΚ, και στη συνέχεια επικαιροποιήθηκε, αναδιατυπώθηκε και επανασχεδιάστηκε από την ΕΛΕΤΑΕΝ.

Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων (σχήματα, πολύχρωμες εικόνες, κρυπτόλεξα, ζωγραφιές και χειροτεχνίες) ενθαρρύνονται τα παιδιά να παίξουν και να μάθουν περισσότερα για την αιολική ενέργεια όπως για παράδειγμα πώς δημιουργείται και πώς μετριέται ο άνεμος, ποιες είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, πώς λειτουργεί μια ανεμογεννήτρια κ.ο.κ.

Στόχος του εντύπου είναι να είναι διασκεδαστικό και ταυτόχρονα εκπαιδευτικό, είτε στο σχολείο με τους δασκάλους, είτε στο σπίτι με τους γονείς. Στις τελευταίες σελίδες του εντύπου υπάρχει ένας οδηγός για δασκάλους και γονείς, που περιέχει τις λύσεις των δραστηριοτήτων, καθώς και μια σειρά από χρήσιμες ιστοσελίδες από όπου μπορούν να βρεθούν πληροφορίες για την αιολική ενέργεια, ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Coca Cola HBC AG η Three Cents

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 45 εκατ. ευρώ και υπόκειται…