«Χάπι-δηλητήριο»: Η στρατηγική του Twitter για να αποφύγει την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ

«Χάπι-δηλητήριο»: Η στρατηγική του Twitter για να αποφύγει την εξαγορά του από τον Έλον Μασκ

Όπως φαίνεται, η πρόταση του Elon Musk να εξαγοράσει το Twitter δεν άρεσε ιδιαίτερα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, το οποίο περνά τώρα στην αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του New York Times, το Twitter παρουσίασε την αντεπίθεσή του, αποκαλύπτοντας πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια στρατηγική που εφευρέθηκε για να απωθήσει τέτοιες απόπειρες, προσπαθώντας να αποκλείσει την απόπειρα εξαγοράς από τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Η στρατηγική είναι γνωστή ως το «χάπι-δηλητήριο» και αν το Twitter καταφύγει σε αυτή, θα χρειαστεί να πλημμυρίσει την αγορά με νέες μετοχές, στην περίπτωση που ο Έλον Μασκ, ή οποιοδήποτε άλλο άτομο ή ενδεχομένως κάποια ομάδα που συνεργάζεται, αγοράσει πάνω από 15% των μετοχών. Το πλημμύρισμα αυτό της αγοράς θα είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί αμέσως το μερίδιο του Έλον Μασκ και να γίνει σημαντικά πιο δύσκολο να εξαγοραστεί ένα αρκετά μεγάλο μέρος της εταιρείας από τον οποιονδήποτε.

Ο στόχος του σχεδίου είναι να αναγκάσει όποιον προσπαθεί να αποκτήσει την εταιρεία να διαπραγματευτεί άμεσα με το διοικητικό της συμβούλιο. Ιστορικά, οι επενδυτές σπάνια προσπαθούν να «σπάσουν» το «χάπι», σύμφωνα με εμπειρογνώμονες. Μάλιστα, ένας ειδικός ανέφερε στο μέσο πως κάτι τέτοιο θα ήταν οικονομική καταστροφή ακόμη και για κάποιον σαν τον Elon Musk.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Twitter δήλωσε ότι ο μηχανισμός δε θα σταματήσει την εταιρεία από το να πραγματοποιήσει συνομιλίες σχετικά με εξαγορά, με οποιονδήποτε πιθανό αγοραστή. Αντιθέτως, θα της δώσει περισσότερο χρόνο για να διαπραγματευτεί μια συμφωνία που προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα.

Όπως δήλωσε ο ανώτερος λέκτορας χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου Cornell, Drew Pascarella, το χάπι "δεν σημαίνει ότι η εταιρεία θα παραμείνει ανεξάρτητη για πάντα. Σημαίνει απλά πως θα μπορούν αποτελεσματικά να αποκρούσουν τον Elon".

Για την ιστορία, αυτή τη στιγμή ο Elon Musk έχει στην κατοχή του το 9% του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, προσπαθώντας τώρα να αποκτήσει το 100% σε μια συμφωνία-μαμούθ που αγγίζει τα $43 δισεκατομμύρια.

Με πληροφορίες: unboxholics.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ