ΕΥΑΘ: Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω κωδικών του TaxisNet

 ΕΥΑΘ: Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω κωδικών του TaxisNet

Η Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. εντάχθηκε στους φορείς που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την υπηρεσία αυθεντικοποίησης χρηστών στα πληροφοριακά συστήματα

“ Με την ένταξη της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. στο πεδίο εφαρμογής διατάξεων του ν. 4727/2020 περί ψηφιοποίησης των Φορέων του Δημοσίου, μια σειρά από διαδικασίες γίνονται εύκολα, γρήγορα, με ένα κλικ, από τον προσωπικό μας υπολογιστή, ή το κινητό μας τηλέφωνο”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη συνάντηση που είχε, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας , Άνθιμο Αμανατίδη.
“ Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Είναι να μπει τέρμα στη χαρτούρα του Δημοσίου. Να γίνουν οι συναλλαγές με τους συμπολίτες μας πιο ασφαλείς. Να μην έχουμε ουρές ταλαιπωρίας”, πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ. Καλαφάτης, βεβαιώσεις, πολεοδομικά σχέδια, φωτοτυπίες Αστυνομικών Ταυτοτήτων και άλλα έγγραφα, θα μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά, με την ταυτοποίηση των στοιχείων του χρήστη μέσω των κωδικών του TaxisNet, μέσα σε ελάχιστο χρόνο, “ κερδίζονται, έτσι, εργατοώρες που χάνονταν στις ουρές και στους διαδρόμους, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους εργαζόμενους της Εταιρείας”.
Με την Κ.Υ.Α., που υπογράφουν ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης και ο κ. Καλαφάτης, η Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. εντάχθηκε στους φορείς που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την υπηρεσία αυθεντικοποίησης χρηστών στα πληροφοριακά συστήματα.

Έτσι ο πολίτης για την είσοδό του στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που αναπτύσσει η Εταιρεία θα μπορεί να εισέρχεται με τον taxis κωδικό. Παράλληλα της δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιεί τις σύγχρονες υποδομές του Ενιαίου Κυβερνητικού νέφους G-Cloud της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης για την ασφαλή φιλοξενία των πληροφοριακών της συστημάτων.
“ H E.Υ.Α.Θ. Α.Ε. θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις δυνατότητες αυτές καθώς βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης νέων ψηφιακών υπηρεσιών που απευθύνονται στους πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους”, τόνισε από την πλευρά του ο κ. Αμανατίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ