Τις κρουαζιέρες της στην ανατολική μεσόγειο ξεκινά η Celestyal Cruises

Τις κρουαζιέρες της στην ανατολική μεσόγειο ξεκινά η Celestyal Cruises

Την επανεκκίνηση των κρουαζιέρων της, καθώς επίσης τον απολογισμό της δράσης της για το 2021 και τον στρατηγικό σχεδιασμό της για την επόμενη χρονιά, ανακοίνωσε η εταιρία Celestyal Cruises. 

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, η εταιρία ανακοίνωσε τις κρουαζιέρες τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων στις 18 Απριλίου με το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Crystal, τις οποίες θα συνεχίσει από τις 29 Απριλίου το κρουαζιερόπλοιο Celestyal Olympia - ενώ την ίδια ημερομηνία το Celestyal Crystal αναλαμβάνει τις κρουαζιέρες επτά διανυκτερεύσεων.

Στην ομιλία του, ο διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises Κρις Θεοφιλίδης, ανέφερε: «Ξεκινάμε με ενθουσιασμό σε δύο περίπου εβδομάδες, πιο σίγουροι και ανανεωμένοι, γνωρίζοντας καλά ότι προσφέρουμε αυθεντικές εμπειρίες κρουαζιέρας, και έναν μοναδικό τρόπο να εξερευνήσουν οι επισκέπτες μας την Ελλάδα, τα νησιά και τον πολιτισμό της. H Celestyal Cruises διαθέτει ανεκτίμητη εμπειρία και γνώση για την ελληνική κρουαζιέρα και στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου στη χώρα μας».
Η εταιρία, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, πραγματοποίησε το 2021 κρουαζιέρες από τα μέσα Ιουνίου έως και τα τέλη Αυγούστου, σημειώνοντας πληρότητα της τάξεως του 57%, ενώ παράλληλα, προσέλκυσε το 67,8% των επισκεπτών της από την εγχώρια αγορά και γειτονικές αγορές.

Ο γενικός εμπορικός διευθυντής της Celestyal Cruises Leslie Peden, ανέδειξε στην ομιλία του τις στρατηγικές επιλογές της εταιρείας, όπου εκτός από το λιμάνι του Πειραιά, προστέθηκαν τα λιμάνια του Λαυρίου και της Θεσσαλονίκης ως λιμάνια απο-επιβίβασης (home port) της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, για τη στρατηγική επιλογή της Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Ανάμεσα στους προορισμούς μας θα βρίσκεται και η ιστορική πόλη της Θεσσαλονίκης, με την εταιρεία μας να είναι η μοναδική που θα την προσεγγίζει σταθερά σε εβδομαδιαία βάση και θα επιβιβάζει ταξιδιώτες, δίνοντας πρόσβαση στην κρουαζιέρα σε όλα τα Βαλκάνια και τη Β. Ελλάδα, συμβαδίζοντας με τις προτεραιότητες της ελληνικής Πολιτείας για την καθοριστική σημασία του λιμανιού στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας».

Όσον αφορά στη συνεργασία με το λιμάνι του Λαυρίου, ο καπετάνιος Γιώργος Κουμπενάς, γενικός διευθυντής Επιχειρήσεων της Celestyal Cruises και πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), ανέφερε ότι «...περιλαμβανόταν στο στρατηγικό σχεδιασμό της Celestyal Cruises εδώ και αρκετά χρόνια, καθώς η αποκλειστική χρήση του επιβατικού λιμενικού σταθμού για τις μέρες που η εταιρεία θα έχει αναχώρηση και άφιξη θα εξασφαλίσει μια βελτιωμένη και ταχύτερη εμπειρία επιβίβασης και αποβίβασης».

Στις αναφορές του, ο κ. Κουμπενάς δεν παρέλειψε να τονίσει, ότι σε μόνο δυόμισι μήνες λειτουργίας της εταιρείας, η συνολική συμβολή της στην εθνική οικονομία άγγιξε τα 26 εκ. ευρώ. Πιο συγκεκριμένα, αυτή αναλύεται σε 11 εκ. ευρώ σε ετήσιες άμεσες λειτουργικές δαπάνες και σε 15 εκ. ευρώ ετήσιες δαπάνες επισκεπτών σε λιμάνια από-επιβίβασης. Τέλος, οι 100 Έλληνες ναυτικοί και μέλη του πληρώματος που απασχολεί η εταιρεία, αντιστοιχούν σε 20 μέλη πληρώματος φορτηγών πλοίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ