Στην Allianz η Ευρωπαϊκή Πίστη

Στην Allianz η Ευρωπαϊκή Πίστη

Η Allianz θα καταβάλει 7,80 ευρώ ανά μετοχή ή περίπου 207 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει όλες τις μετοχές της Ευρωπαϊκής Πίστης

Tη σύναψη Συμβάσεων Αγοραπωλησίας Μετοχών για την απόκτηση του 72% της Ευρωπαϊκής Πίστης και την Εκκίνηση Δημόσιας Πρότασης για τις Μετοχές της Ευρωπαϊκής Πίστης ανακοίνωσε η Allianz

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, η ενιαία εταιρεία θα αποτελέσει τον νούμερο 1 πάροχο Γενικών η Ασφαλίσεων στην Ελλάδα και αποτελεί ένδειξη ισχυρής δέσμευσης στην Ελληνική αγορά, ενισχύοντας την παρουσία της Allianz .Η συναλλαγή είναι αξίας 207 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Allianz SE σήμερα ανακοίνωσε τη σύναψη ορισμένων Συμβάσεων Αγοραπωλησίας Μετοχών (SPAs) προκειμένου να αποκτήσει το 72% της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Ανώνυμος Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων (Ευρωπαϊκή Πίστη), κορυφαίας ασφαλιστικής εταιρείας στην Ελλάδα με ακαθάριστα ασφάλιστρα ύψους 223 εκατομμυρίων ευρώ (CWP), με δίκτυο 110 καταστημάτων και 5.667 συνεργατών. Η συναλλαγή εντάσσεται στη στρατηγική του Ομίλου Allianz για την ανάπτυξη του δικτύου του αξιοποιώντας το μέγεθος και την τεχνογνωσία του.

Η Allianz θα καταβάλει 7,80 ευρώ ανά μετοχή ή περίπου 207 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει όλες τις μετοχές της Ευρωπαϊκής Πίστης μέσω των SPAs και της συνδυασμένης Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης (ΠΔΠ). Όταν ληφθούν οι εγκρίσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Allianz θα προχωρήσει στη δημοσίευση του Πληροφοριακού Δελτίου που θα έχει εγκριθεί καθώς και την ΠΔΠ για τις μετοχές της Ευρωπαϊκής Πίστης στην ίδια τιμή. Κατά το χρονικό αυτό σημείο, οι μέτοχοι θα μπορέσουν να προσφέρουν τις μετοχές τους εντός της περιόδου αποδοχής της ΠΔΠ. Η ενιαία εταιρεία που θα προκύψει από την συνένωση της Allianz Hellas με την Ευρωπαϊκή Πίστη, θα καταλάβει την πρώτη θέση στις Γενικές Ασφαλίσεις, θα αποτελέσει τον πέμπτο σε κατάταξη πάροχο ασφαλιστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα με βάση το GWP - και τον πέμπτο στους κλάδους ασφάλισης Ζωής & Υγείας - δίνοντας τη δυνατότητα στην εταιρεία να επιδιώξει περαιτέρω ανάπτυξη στην Ελληνική αγορά και να επεκταθεί μέσω προσφορών νέων προϊόντων, καναλιών διανομής και πελατολογίου. Κατόπιν ολοκλήρωσης της συναλλαγής, ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης θα αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου στην ενιαία εταιρεία»

"Αυτή είναι μια συναρπαστική ευκαιρία για την Allianz, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην ελκυστική Ελληνική ασφαλιστική αγορά μαζί με μια εξαίρετη εταιρεία όπως η Ευρωπαϊκή Πίστη", δήλωσε ο Sergio Balbinot, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Allianz SE. " Μετά την χορήγηση όλων των ρυθμιστικών εγκρίσεων, ανυπομονώ να καλωσορίσω τους εργαζόμενους της Ευρωπαϊκής Πίστης στον Όμιλο Allianz. Μαζί, θα κατέχουμε βαθιά γνώση του κλάδου και θα βρισκόμαστε σε θέση επιτυχίας".

Όπως αναφέρεται η απόκτηση της Ευρωπαϊκής Πίστης, της μεγαλύτερης ανεξάρτητης ασφαλιστικής εταιρείας στην Ελλάδα, αντιπροσωπεύει τη βαθιά δέσμευση της Allianz προς την Ελληνική αγορά. Ως θυγατρική ενός παγκοσμίου ηγέτη, η ενιαία εταιρεία θα επωφεληθεί από την αποδεδειγμένη γνώση και οικονομική ισχύ της Allianz.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ