Η «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ» ανάδοχος του χιονοδρομικού «3–5 Πηγάδια» για 23 χρόνια

 Η «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ» ανάδοχος του χιονοδρομικού «3–5 Πηγάδια» για 23 χρόνια

Εκμίσθωση για 23 χρόνια και επένδυση 500.000 ευρώ στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του

 

 

Έναντι τιμήματος 31.000 ευρώ πλειοδότησε στη διαδικασία 23χρονης εκμίσθωσης του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια» στη Νάουσα η Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με την επωνυμία «Ορεινός Τουρισμός ΙΚΕ» και οι σχετικές υπογραφές αναμένεται να «πέσουν» στις αμέσως επόμενες ημέρες.
Τα παραπάνω ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, αμέσως μετά τη λήξη της σημερινής ανοικτής διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της περιοχής.
Μεταξύ των δεσμεύσεων που ανέλαβε με την υποψηφιότητά του ο ανάδοχος του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια», συμπεριλαμβάνονται η επένδυση 500.000 ευρώ στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας του, αλλά και η αναζήτηση επιπλέον πόρων, μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων που «τρέχουν», όπως αυτό του αναπτυξιακού νόμου.

«Στόχος του αναδόχου είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση του χιονοδρομικού, ώστε αυτό να καταστεί ένα ορεινό θέρετρο που θα προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες το χρόνο», υπογράμμισε ο κ. Καρανικόλας και πρόσθεσε ότι μεταξύ των επενδύσεων, προβλέπεται και η λειτουργία τετράστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στο χιονοδρομικό κέντρο.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Νάουσας γνωστοποίησε ότι το αργότερο μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου, ο δήμος Νάουσας θα έχει υποβάλλει για έγκριση στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων φάκελο, με τον οποίο θα ζητά την έγκριση χρηματοδότησης τουλάχιστον 10,7 εκατ. ευρώ για επενδύσεις στο χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια».
«Βούληση όλων των εμπλεκομένων είναι το χιονοδρομικό κέντρο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το συντομότερο δυνατό», σημείωσε ο κ. Καρανικόλας και πρόσθεσε ότι υπό προϋποθέσεις αυτό μοιάζει εφικτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ