Μπουλντόζες στο Ελληνικό: Κατεδαφίζονται τρία ακόμα μεγάλα κτίρια

Μπουλντόζες στο Ελληνικό: Κατεδαφίζονται τρία ακόμα μεγάλα κτίρια

Στο μεγαλύτερο εργοτάξιο στη χώρα έχει μετατραπεί το Ελληνικό, με τις μπουλντόζες και τους γερανούς να έχουν πιάσει δουλειά.

Σε συνέχεια των μεγάλων κατεδαφίσεων των προηγούμενων μηνών, τρία ακόμη μεγάλα κτήρια επί της λεωφόρου Ποσειδώνος έχουν ξεκινήσει να κατεδαφίζονται.

Πρόκειται για τα γήπεδα ξιφασκίας, μπάσκετ, καθώς και το ενδιάμεσο κτήριο που τα συνδέει. Σε αυτά στεγάζονταν η διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών τής τέως Ολυμπιακής Αεροπορίας και το 2004 ανακατασκευάστηκαν για να φιλοξενήσουν τα Ολυμπιακά αγωνίσματα της ξιφασκίας και του μπάσκετ.

Το εργοτάξιο στην Ποσειδώνος είναι ένα από τα πολλά που ήδη έχουν ξεκινήσει και δουλεύουν με έντονους ρυθμούς στον χώρο.

Στην περιοχή της Λ. Βουλιαγμένης, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι εκσκαφές για το νέο υπερσύγχρονο κτήριο ΑΜΕΑ, το οποίο θα ξεκινήσει να ανεγείρεται άμεσα.

Γεωτρήσεις για διάφορους λόγους (περιβαλλοντικούς, γεωτεχνικούς κλπ) βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρο το έργο. Παράλληλα, καθώς το ακίνητο αποτελούσε στρατιωτικό αεροδρόμιο κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, γίνονται προκαταρκτικές έρευνες για τυχόν εναπομείναντα στρατιωτικά υλικά.

Συνολικά, σε μια έκταση 6.200 στρεμμάτων, τον λόγο έχουν πλέον μηχανήματα κι εκατοντάδες άνθρωποι, που δουλεύουν, μελετούν, σχεδιάζουν, κατεδαφίζουν παροπλισμένα κτήρια, οικοδομούν και φυτεύουν δέντρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ