Επένδυση 10 εκατ. ευρώ από την ΕΖΑ

Επένδυση 10 εκατ. ευρώ από την ΕΖΑ

H νέα γραμμή παραγωγής αποτελείται από δύο υπερσύγχρονες γραμμές - εμφιάλωσης  και εγκυτίωσης

Τη νέα γραμμή παραγωγής της, η οποία αφορά επένδυση της τάξης των 10 εκατ. eυρώ, στις εγκαταστάσεις της στην Αταλάντη, παρουσίασε πρόσφατα η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης. Όπως σημειώθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης, συμπληρώνεται έτσι επενδυτικό πλάνο € 30 εκατ. την τελευταία επταετία.

Όπως τονίστηκε, η νέα επένδυση αποδεικνύει για μία ακόμα φορά τη φιλοσοφία καινοτομίας της εταιρείας, αλλά και τη σταθερή συμβολή της ΕΖΑ στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και τη διεύρυνση των προοπτικών του κλάδου.

Με την έναρξη της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, κ. Αθανάσιος Συριανός καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και υπογράμμισε την σημασία της μεγάλης αυτής επένδυσης για την εταιρεία, την τοπική κοινωνία της Αταλάντης αλλά και για την εγχώρια αγορά της μπίρας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η εν λόγω επένδυση αντανακλά την φιλοσοφία πρωτοπορίας και δημιουργίας που διακρίνει την ΕΖΑ διαχρονικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος, Υπεύθυνος Ποιότητας, Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας ξενάγησε τους παρευρισκόμενους σε όλες τις εγκαταστάσεις της μονάδας παραγωγής. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα μυστικά της καλής μπίρας, που ξεχωρίζουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της ΕΖΑ.

Σημειώνεται ότι η νέα γραμμή παραγωγής αποτελείται από δύο υπερσύγχρονες γραμμές - εμφιάλωσης και εγκυτίωσης, καλύπτοντας σχεδόν 5.000m2 στο εργοστάσιο της Αταλάντης, διασφαλίζοντας απόλυτα την ευελιξία, την ασφάλεια και την ποιοτική ανωτερότητα των προϊόντων της ΕΖΑ.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας γραμμή παραγωγής ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, κ. Τζώρτζης Κανακάρης ανέφερε: «H EZA, σε πείσμα των καιρών και στη σκιά της πανδημίας, συνέχισε να επενδύει στην εξέλιξή της. Φτάνοντας σήμερα το παραγωγικό δυναμικό στα 80 εκατομμύρια λίτρα, η επένδυση που ολοκληρώθηκε εν μέσω Covid, αποδεικνύει απτά τη φιλοσοφία καινοτομίας της εταιρείας αλλά και την επιμονή της για ανάπτυξη».

Ο Πρόεδρος της εταιρείας, κ. Αθανάσιος Συριανός υπογράμμισε: «Η νέα γραμμή παραγωγής δεν είναι μόνο μια αναβάθμιση υποδομών για εμάς στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης. Αντανακλά την παράδοση εξέλιξης που η ΕΖΑ έχει στην καρδιά της λειτουργίας της. Πέρα από την πρακτική, πέρα από τη διαχείριση πόρων και την ενίσχυση της εφοδιαστικής της αλυσίδας είναι μία ακόμα ενσάρκωση του οράματος και των αξιών της ΕΖΑ, που χαρακτηρίζονται από το πάθος για την καλή μπίρα».

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ιδρύθηκε το 1989 και αποτελεί τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη ελληνική ζυθοποιία. Παράγει προϊόντα μπίρας εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής γευστικής αξίας, τις εζα Premium Pilsener, εζα Fine Lager, εζα Alcohol Free, Pils Hellas, BLUE Ιsland, Odyssey Red Circe’s Spell, Odyssey Dark Calypso’s Desire, Odyssey White Siren’s Call, ενώ εισάγει και εμπορεύεται την Gulden Draak. Η ΕΖΑ διαθέτει ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 80 εκατομμύριων λίτρων και ένα διευρυμένο δίκτυο διανομής, που καλύπτει όλη τη χώρα, ενώ εξάγει τα προϊόντα της και στις 5 ηπείρους. Διασφαλίζει ανώτατη ποιότητα στην παραγωγή της, με την κορυφαία και βαθιά τεχνογνωσία της, τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του εργοστασίου της στην Αταλάντη και το καταρτισμένο προσωπικό της που με μεράκι, πάθος και ευθύνη προάγει την αειφόρο ανάπτυξη της εταιρείας και ανεβάζει τον πήχη των προσδοκιών των καταναλωτών, τηρώντας πάντα τις υψηλότερες των προδιαγραφών.

Η ΕΖΑ, σημειώνεται ότι, στηρίζει έμπρακτα τη νέα γένια, αλλά και την οικονομία του τόπου μας, φέρνοντας πρώτη στην Ελλάδα το πρόγραμμα της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την υποστήριξη του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου. Μέσα από αυτή την πρωτοποριακή πρωτοβουλία, εκπαιδεύει και πιστοποιεί τους συμμετέχοντες με την ειδικότητα του Ζυθοποιού-Βυνοποιού, θεμελιώνοντας τη νέα γενιά ζυθοποιών στην Ελλάδα.

Την περίοδο 2013-2020, με ένα συνολικό επενδυτικό πλάνο 29.8 εκατ. Ευρώ, δυο νέες, υπερσύγχρονες γραμμές παραγωγής, εγκαθίστανται στο εργοστάσιο της Αταλάντης, οι οποίες διασφαλίζουν απόλυτα την ευελιξία, ασφάλεια και ποιοτική ανωτερότητα των προϊόντων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ