Mermeren: Διανομή μερίσματος 2,24 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η Γενική Συνέλευση

Mermeren: Διανομή μερίσματος 2,24 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η Γενική Συνέλευση

 

Ημερομηνία έναρξης για την καταβολή μερίσματος είναι η 27 Σεπτεμβρίου 2021.

 

 

Tην Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Mermeren Kombinat AD Prilep έλαβε χώρα η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων. Οι μέτοχοι που είτε μετείχαν είτε αντιπροσωπεύτηκαν ήταν τρείς (3) και αντιπροσώπευαν το 89,37% των συνολικών μετοχών της Εταιρείας.

Όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα.

Σύμφωνα με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, αποφασίσθηκαν τα εξής:

Διανομή μερίσματος από κέρδη εις νέον συσσωρευθέντα μέχρι την 31/12/2020, ποσού €2,24 ανά μετοχή (μεικτό) (1 Eυρώ = 61,50 Δηνάρια).

Ημερομηνία έναρξης για την καταβολή μερίσματος προς τους μετόχους της Εταιρείας είναι η 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Δικαιούχοι μερίσματος θα είναι οι κάτοχοι ΕΛ.ΠΙΣ. που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 (record date). Τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης των ΕΛ.ΠΙΣ. στο Χ.Α. με δικαίωμα μερίσματος (cum dividend date) θα είναι η 22 Σεπτεμβρίου 2021 και πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των ΕΛ.ΠΙΣ. χωρίς δικαίωμα μερίσματος (ημέρα αποκοπής / ex-dividend date) θα είναι η 23 Σεπτεμβρίου 2021.

Με νεότερη ανακοίνωση προς τους κατόχους ΕΛ.ΠΙΣ. η Τράπεζα ΠειραιώςΠΕΙΡ +4,34% (ως εκδότης των ΕΛ.ΠΙΣ.) θα ενημερώσει για το ακριβές ποσό μερίσματος (μεικτό και καθαρό) που τους αναλογεί, καθώς και για τον ακριβή χρόνο και τρόπο καταβολής του μερίσματος.

Εξελέγη ο κ. Τριαντάφυλλος Τριανταφύλλου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κ. Τριανταφύλλου είναι Διευθυντής του Λατομείου τής Εταιρείας από το 2020. Προηγουμένως κατείχε επί εικοσαετία ανώτερες θέσεις στην εταιρεία Λαζαρίδης Μάρμαρα ΑΕ και Larin Mramor AD Skopje. Είναι Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός ΕΜΠ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ