Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος: Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επικρατέστερος υποψήφιος πρόεδρος

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος: Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επικρατέστερος υποψήφιος πρόεδρος

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ), φέρεται ως επικρατέστερος αντικαταστάτης στην προεδρεία της ΚΕΕΕ, του Κωνσταντίνου Μίχαλου, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ) είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Σήμερα το μεσημέρι συνεδριάζει η διοικητική επιτροπή της ΚΕΕΕ προκειμένου να εκλέξει τον διάδοχο του Κωνσταντίνου Μίχαλου και μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, επικρατέστερος υποψήφιο για την θέση του προέδρου είναι ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Νεκρός από ανακοπή ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος

Οι εκλογές πραγματοποιούνται σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και ιδιαίτερα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου έχει έντονη ενασχόληση με τα κοινά επί σειρά ετών, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mega Brokers S.A.από το 2005. Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του ως ασφαλιστικός σύμβουλος της Νationale Νederlanden, το 1990, επάγγελμα το οποίο άσκησε ως το 1994, ενώ παράλληλα, το 1992, ίδρυσε πρακτορείο ασφαλειών με την επωνυμία «Ασφάλειες Χατζηθεοδοσίου». Την περίοδο 1993-1997 χρημάτισε Πρόεδρος του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής και το 1998 ίδρυσε την εταιρεία Mega Ασφάλειες ΕΠΕ.

Από το 2014 εκτελεί χρέη προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ενώ έχει χρηματίσει μέλος ΔΣ της ΕΙΑΣ (2013-2014), γενικός γραμματέας ΕΕΑ (2012-2014), πρόεδρος της «Ερμής Αστική Εταιρεία ΕΕΑ» (2012-2014), πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας (1990-1994), γραμματέας Σωματείου Εργαζομένων ΣΠΕΚΑ (1984-1990), μέλος ΔΣ Φοιτητικού Συλλόγου Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής (1983-1985), συνοικιακός σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας (1982-1986).

Είναι μέλος ΔΣ του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ), μέλος ΔΣ της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβούντων Ελλάδος (ΕΑΔΕ), αντιπρόσωπος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είναι πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ