Κατά 21% αυξήθηκαν οι εξαγωγές ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας

Κατά 21% αυξήθηκαν οι εξαγωγές ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας

Οι εξαγωγές ενδυμάτων σημείωσαν άνοδο 11%, ανερχόμενες σε 333 εκατ.

Σημαντική αύξηση, κατά 21% σε σχέση με το 2020, κατέγραψαν οι ελληνικές εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης- κλωστοϋφαντουργίας κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2021 και ανήλθαν σε 763 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση το Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος (ΣΕΠΕΕ).

Πρωταγωνιστής σε αυτή τη θετική πορεία της αλυσίδας ήταν οι εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα, ήτοι του βαμβακιού, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο 49%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό πεντάμηνο, και ανήλθαν σε 257 εκατ. ευρώ.

Οι εξαγωγές ενδυμάτων σημείωσαν άνοδο 11%, ανερχόμενες σε 333 εκατ. Η πορεία των εξαγωγών ενδυμάτων ήταν, κατά τον ΣΕΠΕΕ, εντυπωσιακή στο τρίμηνο Μαρτίου - Μαΐου, καθώς καταγράφηκε αύξηση 70%, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί η μείωση 30% του πρώτου διμήνου.

Στην κλωστοϋφαντουργία οι εξαγωγές επίσης αυξήθηκαν, κατά 8%, και ανήλθαν σε 173 εκατ. Όσον αφορά τις εισαγωγές, καταγράφηκε αύξηση 4,9%. Η αύξηση ήταν μεγαλύτερη στις εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών 12%, ενώ οι εισαγωγές ενδυμάτων αυξήθηκαν κατά 2% και έφτασαν σε αξία τα 730 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ