Ελλάκτωρ: Διασφαλίζεται η Άκτωρ με Bridge Financing 50 εκατ. ευρώ

Ελλάκτωρ: Διασφαλίζεται η Άκτωρ με Bridge Financing 50 εκατ. ευρώ

Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνθηκε σε ελληνικές τράπεζες και στους μεγαλύτερους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Στην κάλυψη συμμετέχουν οι: Reggeborgh Invest BV, Optima Bank ΑΕ, Eurobank ΑΕ και Εθνική Τράπεζα ΑΕ.

Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ ολοκλήρωσε με επιτυχία έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 50 εκατ. ευρώ ("Bridge Financing").

Διοργανωτής της έκδοσης ήταν η τράπεζα Eurobank. Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνθηκε σε ελληνικές τράπεζες και στους μεγαλύτερους μετόχους της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Στην κάλυψη συμμετέχουν οι: Reggeborgh Invest BV, Optima Bank ΑΕ, Eurobank ΑΕ και Εθνική Τράπεζα ΑΕ.

Σημειώνεται ότι στις 22.04.2021 εγκρίθηκε από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με μετρητά, υπέρ των παλαιών μετόχων, με συνολικά προς άντληση κεφάλαια που θα ανέλθουν μέχρι του ποσού 120,5 εκατ. ευρώ. Από αυτά, περίπου 100 εκατ. ευρώ, θα διοχετευθούν στην ΑΚΤΩΡ, η οποία θα τα αντλήσει μέσω ισόποσης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου, κυρίως για την κάλυψη υποχρεώσεών της από δραστηριότητες του εξωτερικού και υποχρεώσεών της στην ελληνική αγορά, καθώς και για την ενίσχυση κεφαλαίου κίνησης με στόχο την ομαλή εκτέλεση υφιστάμενων έργων αλλά και την ενεργητική διεκδίκηση νεών κατασκευαστικών έργων.

Με το Bridge Financing υποστηρίζονται οι χρηματοδοτικές ανάγκες της ΑΚΤΩΡ, η διάρκεια του οποίου είναι βραχυπρόθεσμη και η αποπληρωμή του θα λάβει χώρα με το προϊόν της ΑΜΚ της ΑΚΤΩΡ, μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Σημειώνεται ότι με τη χρηματοδότηση αυτή διασφαλίζεται η ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της ΑΚΤΩΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ