Νέα αναταραχή στο λιανεμπόριο: κατεβάζουν ρολά από σήμερα μεγάλες αλυσίδες

4η αλλαγή πλεύσης από τα Jumbo -πιθανό το κλείσιμο και άλλων αλυσίδων

Νέα αναταραχή στο λιανεμπόριο: κατεβάζουν ρολά από σήμερα μεγάλες αλυσίδες

Kατεβάζει και πάλι τα ρολά του ο όμιλος Jumbo για τα καταστήματα της Αττικής στέλνοντας μάλιστα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Ανάπτυξης: ή click inside για όλα ή τίποτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογη γραμμή πλεύσης θα ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες αλυσίδες οι οποίες ύστερα από λίγα 24ωρα -και μπροστά στην πιθανότητα να ληφθούν ακόμη πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα, σπεύδουν να προλάβουν. Ίσως δεν είναι σύμπτωση το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ή αύριο πρέπει να δηλωθούν προκαταβολικά οι αναστολές των συμβάσεων εργασίας. Το κλείσιμο καταστημάτων στα οποία απασχολούνται πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι στο λεκανοπέδιο, δημιουργεί ακόμη έναν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

 

Η σχετική ανακοίνωση της JUMBO -με την οποία γίνεται η 4η διαδοχική αλλαγή πλεύσης από το περασμένο Σάββατο- έχει ως εξής:

«Αγαπητοί φίλοι των JUMBO, παρά την πρόθεσή μας να βρούμε τους καλύτερους δυνατούς τρόπους να σας εξυπηρετήσουμε, δυστυχώς, τα καταστήματα Jumbo στις "κόκκινες περιοχές" θα παραμείνουν κλειστά από την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και μέχρι την επέκταση της μεθόδου click inside σε όλο το εύρος των προϊόντων μας. Τα υπόλοιπα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικά. Τα click away θα παραδοθούν όπως έχουν προγραμματιστεί. Επιπλέον, σας ενημερώνουμε οτι το ESHOP της ΚΥΠΡΟΥ έχει ανοίξει και λειτουργεί κανονικά! Ευχαριστούμε πολύ»

Σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις ανάλογου περιεχομένου και από άλλες μεγάλες αλυσίδες ενώ τα βλέμματα στρέφονται στον όμιλο Inditex (Zara κλπ) ο οποίος είχε επίσης κάνει στροφή καθώς αρχικά είχε αποφασίσει να μην λειτουργήσει με το click inside για να αλλάξει κατεύθυνση στην συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ