Και ξανά "άνοιξε - κλείσε" από τα Jumbo - Δείτε γιατί θα μείνουν τα ρολά κατεβασμένα

Αλλαγή πλεύσης μέσα σε ένα 24ωρο και έκδοση «διορθωτικής» ανακοίνωσης

Και ξανά "άνοιξε - κλείσε" από τα Jumbo - Δείτε γιατί θα μείνουν τα ρολά κατεβασμένα

Οι καταναλωτές ενημερώθηκαν χθες το πρωί ότι τα Jumbo θα λειτουργήσουν με την μέθοδο του click inside. Λίγο πριν νυχτώσει όμως, ήρθε στην ιστοσελίδα της εμπορικής αλυσίδας μια διορθωτική ανακοίνωση που τα ανέτρεψε όλα: Jumbo σε Αττική και Αχαία και Χαλκίδα κλειστά: ούτε click away ούτε click inside. Γιατί αυτή η αλλαγή πλεύσης; Για όλα φταίει ο ΚΑΔ

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε αρκετές ώρες να δώσει στη δημοσιότητα το ΦΕΚ με τις τελικές λεπτομέρειες λειτουργίας της αγοράς αφήνοντας περιθώρια για… παρεξηγήσεις. Όταν βγήκε το ΦΕΚ, προέκυψε το εξής: όσο στο τέλος Δεκεμβρίου του 2020 είχαν ως κύριο ΚΑΔ κάποιον κωδικό που να επιτρέπει την πώληση ενδυμάτων, παπουτσιών ή βιβλίων και χαρτικών, τότε μπορούν να πωλούν με click inside όλα τα προϊόντα που βρίσκονται εντός του καταστήματος και όχι μόνο ρούχα, παπούτσια, βιβλία και χαρτικά. Αν όμως υπάρχουν οι ΚΑΔ των ρούχων και των παπουτσιών ως δευτερεύοντες και όχι ως κύριοι, τότε ο καταναλωτής μπορεί να μπαίνει στο κατάστημα για να αγοράζει ρούχα και παπούτσια αλλά τα υπόλοιπα προϊόντα μπορεί να τα αγοράζει μόνο με click away. Αρχικά λοιπόν, η διοίκηση της Jumbo πίστευε ότι επειδή πουλάει ρούχα και βιβλία και χαρτικά, θα μπορεί να λειτουργήσει με click inside για όλα της τα προϊόντα. Προφανώς μετά την έκδοση του ΦΕΚ προέκυψε ότι αυτό δεν γίνεται καθώς η κύρια δραστηριότητας της Jumbo είναι το παιχνίδι. Και κάπως έτσι, οδηγηθήκαμε στο πισογύρισμα από μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιχειρήσεις της χώρας. Ιδού και οι σχετικές ανακοινώσεις

Τι έγραφε η πρώτη ανακοίνωση η οποία πλέον δεν ισχύει;

«Αγαπητοί φίλοι των JUMBO, τα καταστήματά μας στην ΑΤΤΙΚΗ, ΧΑΛΚΙΔΑ & ΠΑΤΡΑ θα λειτουργούν με ραντεβού. Όλα τα υπόλοιπα καταστήματα Jumbo στην Ελλάδα θα λειτουργούν χωρίς ραντεβού.

Δύο τρόποι για ραντεβού

Υπάρχουν δύο τρόποι για ραντεβού. Ο ένας είναι τηλεφωνικά στο κατάστημα της επιλογής σας. Προσοχή το ραντεβού ισχύει για ένα άτομο ονομαστικά.

Tα υπόλοιπα μαγαζιά στις Κίτρινες περιοχές λειτουργούν κανονικά με ωράριο εργασίας 8.00-20.00. Και μέσω του eshop και ειδικής εφαρμογής μπορείτε επιλέξτε κατάστημα και ακριβή ώρα προσέλευσης. Το ραντεβού ισχύει μόνο για 1 άτομο. Η διάρκεια παραμονής στο κατάστημα είναι 1 ώρα. Αφού κλείσετε το ραντεβού σας, θα λάβετε άμεσα email επιβεβαίωσης και 2 ώρες πριν το ραντεβού σας θα λάβετε sms υπενθύμισης του ραντεβού».

Και αυτή είναι η δεύτερη ανακοίνωση η οποία ισχύει μέχρι νεωτέρας

«Αγαπητοί φίλοι των JUMBO, παρά την πρόθεσή μας να βρούμε τους καλύτερους δυνατούς τρόπους να σας εξυπηρετήσουμε, δυστυχώς, τα καταστήματα Jumbo σε Αττική, Χαλκίδα και Πάτρα, θα παραμείνουν κλειστά από τη Δευτέρα 01 Φεβρουαρίου. Ελπίζουμε σύντομα, να είμαστε σε θέση να λειτουργήσουμε και σε αυτές τις περιοχές. Τα υπόλοιπα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα θα λειτουργήσουν κανονικά, όπως και πριν (χωρίς ραντεβού). Επιπλέον, σας ενημερώνουμε οτι το ESHOP της ΚΥΠΡΟΥ έχει ανοίξει και λειτουργεί κανονικά! Ευχαριστούμε πολύ»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ